Obres d’ampliació de l’edifici del Grup Excursionista Malgratenc

Ajuntament de Malgrat

Ajuntament de Malgrat

Aquests dies es realitzan obres d’ampliació i rehabilitació del local del Grup Excursionista Malgratenc (GEM). El projecte inclou la construcció d’una nova nau de 212 metres quadrats distribuïts en una planta baixa i un altell. Aquest espai es construirà just al costat de l’edifici que l’entitat té actualment a Can Feliciano.

El projecte consisteix en la construcció d’un edifici annex a l’actual que tindrà una única sala planta amb una zona de lavabos i vestuaris, una recepció i la zona del boulder, que és una zona d’escalada que no requereix d’elements de seguretat com arnesos i cordes, la qual tindrà prop de 90 metres quadrats.

El nou edifici tindrà a més, un altell de 50 metres quadrats. Aquesta nova construcció estarà connectada amb les actuals instal·lacions.

Les obres les porta a terme l’empresa Obres Ortuño SL i tenen un cost de 166.319,70 euros. El termini de les obres és de 5 mesos, aproximadament. L’Ajuntament finança el projecte i a més, disposa d’un ajut de 51.000 euros de la Diputació de Barcelona per a la construcció del boulder, la qual la portarà a terme l’empresa especialitzada JM Climbing.

El regidor d’Urbanisme, Joan Mercader,  ha destacat que «aquest projecte respon a una demanda de l’entitat de fa temps, ja que l’espai actual se’ls hi havia quedat petit degut a la gran quantitat de socis que tenen. Des de l’equip de govern creiem que és de justícia fer aquest projecte, i alhora ampliar aquest espai per absorbir la demanda de l’entitat, la qual participa molt en la vida associativa del poble», ha afegit Joan Mercader. El regidor també ha explicat que ha estat un projecte treballat conjuntament, i des de fa temps, entre l’Ajuntament i el GEM, i que respon a les necessitats plantejades per la mateixa entitat.