CiU torna a guanyar les eleccions municipals a Tordera

Joan Carles Garcia serà l’alcalde de Tordera, per cinquena vegada consecutiva, després de revalidar la majoria absoluta aconseguida fa 4 anys. CiU va aconseguir el 43% dels vots emesos, el que representa la majoria absoluta amb 9 regidors. Convergència i Unió va aconseguir bons resultats a la mesa C de l’Ignasi Iglesias, amb 167 vots i a la mesa B del districte primer secció tercera de l’IES Lluís Companys amb 180 vots. Amb 2.429 vots i 9 regidors, el cap de llista de la federació i alcalde de nou de Tordera, Joan Carles Garcia, es va mostrar ahir molt satisfet amb el fet de renovar la majoria absoluta.

El PSC va ser ahir la segona força més votada amb 1341 vots el que representa un 24% dels vots emesos. El PSC de Josep Romaguera van perdre ahir un regidor i baixen a 4 representants a l’ajuntament. El partit socialista va aconseguir percentatges alts de votants al pavelló poliesportiu al districte primer secció segona amb un 40% i la mesa C de la Roureda amb el 33% dels vots. El candidat Josep Romaguera reconeixia ahir els mals resultats del partit socialista.

Si les dues forces majoritàries a l’ajuntament van perdre ahir percentatge de votants respecte a fa 4 anys, ERC i PP van pujar significativament el suport electoral. Esquerra Republicana de Catalunya va aconseguir ahir 749 vots el que representa un 13%, quatre punts superior als resultats de fa 4 anys.

Amb aquest resultats, ERC guanya un regidor a l’ajuntament. El Candidat Xavier Pla agraïa la confiança dels torderencs amb seu projecte.

Després de quedar l’any 2007 a les portes d’entrar a l’ajuntament. El partit Popular va entrar amb força a l’ajuntament amb dos regidors. Els populars van obtenir 677 vots el que representa un 12%, set punts més que fa 4 anys. El representant del Partit Popular, Xavier Martin feia un balanç molt positiu dels resultats.

En total es van emetre ahir a Tordera 5664 vots, el que representa el 47,55% de la participació total a les eleccions municipals, 7 punts per sota de la participació de fa 4 anys. Ràdio Tordera emet avui una tertúlia amb els candidats de les diferents forces polítiques per fer balanç del resultat de les eleccions.

RESULTATS TOTALS

CIU:  2429 (44’6%)
PSC: 1331  (24’20%)
ERC:   749 (13’62%)
PP:      677 (12’31%)

Vot blanc: 315
vots nuls:  162

Participació total: 5663 (47’54%)

DISTRIBUCIÓ DEL NOMBRE DE REGIDORS

CIU 9 regidors
PSC 4 regidors
ERC 2 regidors
PP  2 regidors

Text: Radio Tordera