L’Ajuntament de Calella destinarà 190.000 euros per a pressupostos participatius

pressupostos_participatiusL’equip de govern de l’Ajuntament de Calella ha iniciat converses per aprovar el pressupost municipal 2015, principalment amb el grup municipal del PSC, així com amb la resta de de formacions polítiques del Consistori.

Destaca la proposta de CiU, que després de la bona experiència amb els pressupostos participatius de Joventut durant dos anys consecutius, amb l’objectiu de fer participar a la ciutadania en la presa de decisions de l’Ajuntament, proposa que 190.000 euros dels pressupostos 2015 siguin participatius.

Per tant, un cop aprovats, 10.000 euros anirien destinats als pressupostos participatius de Joventut, 80.000 a equipament esportius, i finalment 100.000 englobarien projectes de ciutat de qualsevol caire.

L’equip de govern considera que els pressupostos participatius són un mecanisme de democràcia directa que permet als ciutadans influir i decidir directament sobre els pressupostos públics i que és una de les polítiques de participació ciutadana de major compromís.

Us cop s’aprovin els pressupostos 2015 es valorarà quina metodologia se seguirà en cada cas. Pot ser una consulta ciutadana sobre propostes fetes per l’administració, un procés vinculant sobre propostes elaborades per la pròpia ciutadania, i fins i tot una combinació de les dues.