6.050 persones participen al 9N i una gran majoria opta per la independència

Ràdio Calella

Ràdio Calella

6.050 persones han exercit el seu dret a vot al procés participatiu del 9N a Calella, el que representa un 47,8% de la població que ho podia fer. El sí-sí s’ha imposat de manera contundent, amb 5.342 vots; seguit del sí-no amb 353, el no amb 167 i el sí- en blanc amb 41. Finalment, 24 sufragis han estat vots en blanc i 123 d’altres.

Els partits proconsulta i les entitats del Pacte Calellenc pel dret a decidir han valorat molt positivament la participació de la ciutadania; i més tenint en compte les circumstàncies que han envoltat aquesta jornada, que s’ha desenvolupat amb absoluta normalitat i civisme.

L’alcaldessa Montserrat Candini, de CiU, ha dit que veu impossible el diàleg amb el Govern espanyol, tot i que es torni a intentar. En la línia del president Artur Mas, Candini defensa unes eleccions amb caràcter plebiscitari amb una llista unitària dels partits proconsulta.

Per la seva banda, Joan Torrent, considera que una gran majoria silenciosa, dos terços dels catalans, no s’ha expressat a les urnes, considerant que és contraria a la independència de Catalunya.

La portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Cristina Gómez, ha qualificat la jornada d’èxit i ha destacat que el proper pas que es faci ha de ser vinculant.

El membre de la CUP, Jan Catà ha manifestat que «ara no es pot donar el braç a tórcer i cal ser molt actius». Finalment, Josep Barri d’Entesa per Calella ha destacat la implicació ciutadana que ha tingut el procés.

D’altra banda, Xavier Ponsdomènech de l’ANC ha avançat que s’han recollit unes 5.000 signatures de denúncia davant l’ONU i el Parlament Europeu contra l’actitud del govcrn espanyol de no permetre un referèndum o consulta sobre el seu futur polític de Catalunya.

Text: J.Bota/D.Lieury/P.Bartrolí/A.Duran – Ràdio Calella