Les entitats, protagonistes de la Festa Major de Malgrat de Mar

Es farà del 8 al 17 d’agost

Un any més, La Festa Major Sant Roc de Malgrat de Mar arriba amb diverses novetats. Enguany es reforça l’oferta adreçada al públic infantil amb una vintena d’activitats en el programa. A més, es farà la presentació en públic de la Colla Infantil de Diables dels Ratpenatsinfernals de Malgrat de Mar i alhora de la Colla Castellera de l’Alt Maresme, Els Maduixots.

Un altre dels aspectes destacats és que la Regidoria de Cultura ha apostat aquest any per l’edició d’un programa de festa major amb una imatge festiva, malgratenca i dinàmica, amb un disseny de Palma&Kako. La Regidoria ha organitzat una presentació del programa per a aquest dijous a les 20.30 h al Centre Cívic. També s’estrenarà un vídeo promocional de Sant Roc 2014.

Un pregó teatralitzat a càrrec de la companyia Els Carotes recrearà la vida i obra de Sant Roc i obrirà oficialment el programa d’actes el 8 d’agost, el qual s’allargarà fins el 17 d’agost. El primer dia de festa major inclourà també tabalada i correfoc. El programa d’enguany manté els actes més tradicionals i arrelats, com són la trobada de gegants, el correfoc dels diables, la Festa dels Empestats, la Cursa del Miner de Ferro, les puntaires, la cursa de carretons, les havaneres o el concert de festa major, entre altres. I entre les novetats destaca, l’estrena de la colla infantil dels diables que el proper 9 d’agost farà el seu primer correfoc, i la presentació de la Colla Castellera de l’Alt Maresme Els Maduixots, que actuaran el 16 d’agost, diada de Sant Roc.

malgrat_festaAltres actes novedosos són la revetlla de les Peixateries Velles, que tindrà lloc el 12 d’agost a partir de les 22.30 h, a càrrec de Josep Creus i Xavi Capel, i que inclourà exhibició de ball en línia a càrrec de Supama line dance. Una altra de les novetats del programa d’actes és la celebració de la 1a edició de la Fira Animalista, que es farà el 17 d’agost.

El regidor de Cultura, Jordi Romero, ha destacat que enguany “s’ha reforçat la programació dels actes adreçats als més menuts, d’entre 2 i 8 anys”. A més de l’estrena dels petits diables, entre els nous actes per al públic infantil hi ha un taller per ballar hip-hop, un taller en família amb jocs tradicionals i artesanals, i un taller de percussió, entre altres, a més, de les activitats de sempre com el concurs infantil de dibuix i pintura, la xeringada i la guerra de colors, el concurs de cocous, la xocolatada, i els jocs tradicionals de la Fundació La Xarxa, entre altres.

Una altra novetat d’aquest Sant Roc 2014 és la iniciativa de la Regidoria de Cultura d’editar un got de ceràmica commemoratiu de la festa major de Sant Roc, en el qual se servirà el rom cremat de les havaneres del 10 d’agost, i que tindrà un cost de 0,50 euros. A la cantada d’havaneres hi actuaran els grups Llotja de Mar, Els Cremats i Bergantí. Pel que fa al concert i ball de festa major del 16 d’agost, aniran a càrrec de l’Orquestra Metropol.

Tres nits de Barraques

El Sant Roc més jove, les Barraques de Malgrat, tindrà tres nits de festa -14, 15 i 16 d’agost- a les pistes municipals d’atletisme. La Troba Kung-fú obre el cartell d’aquesta edició, que inclou també els grups La Raíz, Marla, Kayo Malayo, Black Way, Itaca Band i la Summer Moguda. L’horari de Barraques serà des de les 21.30 h i fins les 5 h de la matinada.

La popular fira d’atraccions, que s’instalarà a l’avinguda de la Costa Brava, en el tram que va des de Guillem de Palafolls fins a l’inici del polígon industrial de Can Patalina, restarà oberta de l’11 al 17 d’agost.