Inaugurada la nova plaça d’Espanya de Pineda de Mar

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, acompanyats de les autoritats locals, van inaugurar el passat dissabte al migdia la nova plaça Espanya, que s’ha reformat completament i que n’és un dels llocs més cèntrics de la vila.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, s’ha mostrat molt satisfet per la «resposta ciutadana impressionant» que ha omplert la nova plaça, de pinedencs i pinedenques de totes les edats. Amor ha demanat que «la plaça s’ompli d’ànima» i ha afegit «que tothom la gaudeixi i els més petits la disfrutin».

Salvador Esteve i Xavier Amor, en la zona de gronxadors de la plaça / Foto: Diputació de Barcelona

Salvador Esteve i Xavier Amor, en la zona de gronxadors de la plaça / Foto: Diputació de Barcelona

En el seu parlament, l’alcalde ha anunciat l’obertura d’un nou aparcament «a només 30 metres de la plaça Espanya, a l’antiga nau de Tallers Comas», que tindrà entre 60 i 70 places d’estacionament de zona blava, en rotació.

L’alcalde ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones, de dins i de fora de l’Ajuntament, que han participat i han patit les obres, com ara el comerç més proper. «Hem volgut escoltar tota crítica constructiva durant les obres i algunes aportacions s’han incorporat al projecte», ha manifestat l’alcalde. Xavier Amor també ha donat les gràcies a la Diputació per l’aportació del 80% de subvenció per al finançament de les obres.

Foto: JFG

Foto: JFG

Segons informa Ràdio Pineda, els actes d’inauguració van començar a les 11 del matí amb un espectacle infantil amb la companyia Elegants i la participació de Gerard Borrell. A les 12 del migdia van actuar els Castellers de l’Alt Maresme i els Gegants de Pineda. Després dels parlaments de les autoritats, es va fer un vermut popular, música amb El túnel del temps.

Els nen i nenes van ser els primers en estrenar les noves àrees de gronxadors. Una per a més petits amb la temàtica de la Caputxeta Vermella i l’altre amb un circuit per les dues piràmides que s’han instal·lat a la nova plaça. Mentrestant, els més grans han estrenat les noves terrasses.

Aportació de la Diputació de Barcelona

La plaça Espanya és un dels punts neuràlgics del centre de Pineda de Mar. Les obres del projecte, que s’han definit d’acord amb les opinions dels veïns i dels comerciants, s’havien de desenvolupar en dues fases i, finalment, s’han pogut fer totes al mateix temps.

Les obres han estat finançades en un 80% per la Diputació de Barcelona amb una aportació de 573.600 euros.

Inicialment s’havia previst construir un aparcament subterrani, però es va desestimar per manca de viabilitat econòmica. En aquest sentit, l’alcalde de Pineda ha fet públic avui que l’Ajuntament ha obtingut 30 noves places d’aparcament en un local molt pròxim a la plaça.