Malgrat de Mar ja té tres Rutes Natura

Plafon informatiu de les Rutes Natura

Plafon informatiu de les Rutes Natura

Després d’un llarg procés en què l’equip tècnic de Malgrat Turisme, el tècnic del GIS, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Malgrat de Mar i l’Oficina de Promoció de la Diputació de Barcelona han treballat plegats, s’ha instal•lat la senyalització de les 3 Rutes Natura del nostre municipi.

Les tres rutes senyalitzades són:
1.- El Camí del Delta de la Tordera, 5 km. Desnivell mínim.
2.- El Camí de Santa Rita 2,5 km. Desnivell màxim 50 m.
3.- El Camí de les Mines de Can Palomeres. 6 km. Desnivell 200 m.

Aquestes tres rutes són el fruït de mesos de treball per a redescobrir antics camins de Malgrat de Mar que permetran conèixer indrets del municipi, fins ara poc coneguts pels visitants i turistes de la nostra població i fins i tot per a força habitants del municipi.

La ruta de la Punta de la Tordera (que es pot iniciar al poble o al costat dels càmpings que hi ha a l’extrem nord de la costa) és completament plana. Tota la dificultat pot estar en fer unes desenes de metres per la sorra de la platja. Permet visitar el delta de la Tordera, Pel camí, ran de platja, hi ha la zona protegida de les dunes amb vegetació psammòfila.

La ruta de Sta. Rita és una passejada interior al poble, a l’entorn del turó del mateix nom al peu del qual hi ha un petit parc forestal. El recorregut va per camins còmodes amb cert desnivell en alguns moments.

La ruta del Turó d’en Serra és més complicada i s’enfila fins als primers turons del Montnegre i recorre corriols de pas més complicat, que requereixen una mínima preparació física. La xarxa de camins, aconseguida amb aquestes tres rutes, ha permès que Malgrat de Mar estigui actualment connectat amb el Camí de la Costa del Maresme, Camí de La Tordera i amb petits i grans recorreguts com el PR-C 146 i el GR 92.