Tordera ja té el distintiu ‘Vila Florida’

viles_floridesViles Florides és una proposta de la CHOC (Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya) que distingeix aquelles iniciatives de l’àmbit públic i privat on la flor i la planta ornamental són protagonistes. Les Viles Florides són aquells municipis que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de l‘espai urbà i la qualitat de vida dels seus habitants.

Les Viles Florides que, segons criteri d’un jurat especialitzat, reuneixin aquestes condicions, podran obtenir el distintiu Flor d’honor (una, dues o tres flors), que els certifica com a municipis florits.

Des de Tordera s’ha treballat els darrers anys per cohesionar l’entorn local, per integrar el patrimoni històric a l’entorn fluvial i aconseguir un paisatge harmònic i en consonància entre el verd urbà i la flora de la Baixa Tordera.

Els darrers anys s’han impulsat plans per posar en valor les zones humides de l’illa de la Tordera, potenciant les oportunitats que ofereix tenir a l’abast un paisatge de ribera, promovent plans de regeneració urbana tot integrant-los a l’entorn fluvila i apostant per la gestió sostenible de les zones verdes urbanes. Tot plegat s’està treballant amb la voluntat de tenir un poble més amable, més accessible, que convidi al passeig i que defensi el seu patrimoni natural de manera sostenible i eficient. Les propostes que es presenten al programa Viles Florides són una petita mostra tant a nivell públic com a nivell privat del que el visitant pot trobar passejant pel nostre municipi.

La convocatòria es realitza anualment i els municipis inscrits tenen dret a obtenir el distintiu “Vila Florida” pel sol fet de participar-hi.

Amb el programa Viles Florides, la CHOC vol crear un estímul per a la transformació dels racons, pobles i ciutats de Catalunya, promoure una plataforma per a mostrar la riquesa natural i paisatgística del nostre país i crear un nou reclam turístic per als visitants.