Més de 500 esportistes amb discapacitat intel·lectual en el Campionat de Catalunya de futbol sala i gimnàstica a Malgrat de Mar

Foto: Special Olympics

Foto: Special Olympics

El camp municipal de futbol de Malgrat de Mar ha estat la seu aquest diumenge del 30è Campionat de Catalunya de futbol sala i el Pavelló Germans Margall, del 20è Campionat de Catalunya de gimnàstica que Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) organitzen.

La localitat de Malgrat de Mar s’ha involucrat al màxim amb una jornada esportiva tan important, cedint les seves instal·lacions i també donant suport a nivell de voluntariat. Des de l’Ajuntament de Malgrat de Mar s’ha volgut remarcar la importància de la implicació del centenar de voluntaris que han donat suport a diferents tasques durant el campionat.

Foto: Special Olympics

Foto: Special Olympics

En futbol sala s’han disputat més de 70 partits al llarg de tot el diumenge. Tots els nostres esportistes són guanyadors i com diu el nostre lema ‘Tots som campions”, però els prop de 500 futbolistes han disputat els seus partits amb la màxima intensitat per fer-se amb el trofeu dels guanyadors. A més, també s’han disputat les proves adaptades.

Els participants han vingut de diferents centres : TEB, Ginesta, Prodis, Serra Marina, C.E Tilmar, Torre Baró, Femarec, ACIDH, Alfa Tegar, Sique!, Terra Negra, Flor de Maig, Alba Stars, Tastidis, Baix Camp, Montbau, C.E Cares, FS Ciutat de Mataró, Rubricatus, Map Negre, Asproseat, Map Blanc, Acudam, El Vilar, Club Car Manlleu, El Dofí, Teb Grandalla, Rosella, Ziga Zaga, Cordada, Arc de Sant Martí i Bellisens i Special Olympics Andorra.

En gimnàstica hi ha hagut 56 esportistes que s’han dividit en diferents modalitats com són la de barra d’equilibri i salt, en gimnàstica artística, i, en gimnàstica rítmica han competit en cèrcol, cinta i pilota.

La gimnàstica exigeix un gran grau de concentració, fet que ajuda als esportistes amb discapacitat
intel·lectual a adquirir uns hàbits d’entrenament i rutina més exigents. Com és en el cas del futbol,
els esportistes també han competit en les proves adaptades.

Els clubs i centres que han participat en gimnàstica són Associació Esport Catalonia (Ripollet); Junts en Acció (Sant Pere de Ribes), Escola Esportiva ACELL (Barcelona); Prodis (Terrassa), Endavant Moreres (Esplugues de Llobregat), Asvolcall (Lleida) i Club Esportiu L’Estel (Balaguer).

Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL són uns dels màxims representants del sector de
l’esport i la discapacitat intel·lectual a Catalunya. Les entitats treballen perquè el col·lectiu millori la
seva qualitat de vida i per la seva integració a la societat a través de la pràctica de l’esport.