L’INS Serrallarga de Blanes impartirà un nou cicle formatiu de Química Industrial a partir del proper curs

També s’impartirà un CFGS dedicat a Màrqueting Comercial, Turístic i Cultural

Foto: Generalitat de Catalunya

Foto: Generalitat de Catalunya

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot, va presentar ahir en roda de premsa l’oferta dels estudis dels ensenyaments postobligatoris per al curs escolar 2014-2015 a les comarques gironines i en va explicar les novetats.

Una d’elles es refereix al INS Serrallarga de Blanes, en el qual es podrà estudiar el nou Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) dedicat a Química Industrial (dual), de dos anys de durada. El fet que sigui dual implica que els estudiants realitzaran una part de la formació en una empresa del sector, doncs el Departament d’Ensenyament vol recuperar la figura de l’aprenent.

El Serrallarga també oferirà com a novetat el proper un CFGS lligat a les necessitats de l’entorn. Es tracta del cicle sobre Màrqueting Comercial, Turístic i Cultural.

Per altra banda, Ensenyament recorda en un comunicat de premsa que «cal tenir present, també, els nous programes postobligatoris destinats a l’alumnat entre 16 i 21 anys que ha finalitzat l’ESO sense el graduat. Els programes estan vinculats a un perfil professional i tenen mòduls de formació general i mòduls de formació professional, incloent-hi pràctiques en empreses. Amb aquesta oferta es vol assegurar que els alumnes que no es graduïn tinguin una oferta formativa, amb l’objectiu de millorar les possibilitats d’inserció laboral».