Tres detinguts per obligar a una jove a prostituir-se a Malgrat

Dos homes, Ciprian-Marcel B. de 32 anys, Tony B. de 36 anys, i una dona, Izaura Z. de 23 anys, tots tres de nacionalitat romanesa, sobre qui pesava una Ordre Europea de Detenció per la seva presumpta participació en un grup delinqüencial dedicat al tràfic d’éssers humans han ingressat a la presó per ordre del Jutjat d’Instrucció 3 d’Arenys de Mar. Dos dels detinguts van ser detinguts a Eslovènia i un tercer al municipi de Las Rozas (Madrid).

Una dona i un home van ser detinguts a Eslovènia després que els Mossos d’Esquadra de Barcelona corroboressin que havien obligat a una jove a prostituir-se contra la seva voluntat durant almenys dos mesos. Un tercer va ser detingut al municipi de Las Rozas (Madrid). Als detinguts se’ls imputen diversos delictes relacionats amb el tràfic d’èssers humans amb finalitat sexual: coaccions a la prostitució, delicte de prostitució en la seva vessant de lucre per explotació, agressió sexual i detenció il·legal.

La jove, que en el moment de ser enganyada acabava de fer els 18 anys, va venir des de Romania fins a Catalunya amb una falsa promesa de feina. Dos dels detinguts van assegurar-l’hi que havien aconseguit una feina de cambrera per ella però tan bon punt van arribar a Malgrat de Mar van obligar-la a prostituir-se en una carretera propera a aquest municipi durant diverses setmanes. De fet, durant el trajecte en cotxe fins a Catalunya la noia ja va detectar diverses actituds sospitoses i va intentar posar-se en contactar amb els seus familiars però els ara detinguts li van prendre el telèfon mòbil impedint així que pogués comunicar-se amb ningú de la seva confiança. La jove, a més de veure’s obligada a exercir la prostitució contra la seva voluntat, també era víctima d’abusos sexuals per part dels seus captors, que diàriament es quedaven amb tota la recaptació que aconseguia.

Posteriorment la víctima va ser traslladada fins a un club de carretera de les comarques gironines, d’on va poder escapar. Tot i això la noia no disposava de suficients recursos per tornar al seu país d’origen i els mossos la van localitzar en un carrer de Barcelona, desubicada i sense saber on anar.

La denúncia presentada per la víctima i la posterior investigació dels mossos va permetre identificar als seus captors, corroborar que formaven part d’un grup de 4 persones dedicat al tràfic d’èssers humans. Davant la impossibilitat de detenir aquestes persones després d’haver corroborat que havien fugit del país, es va emetre una Ordre Europea de Detenció contra ells. Finament el passat mes de febrer van ser detinguts a Eslovènia i la setmana passava van ser traslladats fins a Arenys de Mar on van comparèixer davant el jutge en funcions de guàrdia.