Les VI Jornades Econòmiques posaran sobre la taula les noves fórmules de cooperació público-privada a Pineda

Xavier Amor i Edurne Macazaga

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i la regidora de Desenvolupament Econòmic, Edurne Macazaga, han presentat les VI Jornades Econòmiques a Pineda i l’Alt Maresme que es celebraran aquest dijous i divendres, 10 i 11 de març, al Centre Innova. Les jornades tractaran sobre la cooperació entre l’administració pública i les empreses privades. Una col·laboració público-privada necessària en un moment clau per a l’economia, segons ha dit l’alcalde pinedenc durant la roda de premsa. Les jornades començaran dijous al matí amb dues taules rodones, a la tarda hi haurà una segona sessió amb unes taules sectorials de treball i acabaran divendres al matí amb dues ponències més.

 

Xavier Amor ha destacat la importància dels quatre tallers sectorials que es faran dijous a la tarda sobre comerç, turisme, indústria i administració pública. Per a l’alcalde aquests han de ser un punt de partida per impulsar aliances público-privades al municipi. Amor ha afegit que els temes de les jornades, organitzades per l’Ajuntament, són també fruit de les aportacions recollides a les reunions periòdiques que es fan amb empresaris locals. L’alcalde ha dit que les jornades tenen un cost zero per l’Ajuntament gràcies a les empreses patrocinadores i la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

D’entre els objectius d’aquestes Jornades Econòmiques, Xavier Amor ha destacat la possibilitat de suggerir aliances productives amb els diferents agents empresarials del territori així com la col·laboració d’altres Ajuntaments o entitats públiques de la comarca.

Per la seva part, la regidora de Desenvolupament Econòmic ha dit que a data d’avui ja hi ha més de cent persones inscrites a les Jornades. Edurne Macazaga ha destacat la participació d’una vintena de ponents a les Jornades Econòmiques, entre els quals hi ha l’economista i escriptor Àlex Rovira, el catedràtic Anton Costas i Joan Gaspart, president de Turisme de Barcelona.

Durant les jornades, el divendres, es firmarà el conveni d’adhesió dels ajuntaments de la comarca a la xarxa d’emprenedoria del Maresme que promou el Consell Comarcal i la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme.