Inditex anuncia una inversió a Tordera de 190 milions d’euros i la creació de 500 llocs de treball

L’Ajuntament de Tordera sotmetrà a votació aquest vespre en sessió plenària la modificació puntual del Pla General al sector Fibracolor amb l’objectiu d´ordenar els terrenys destinats a activitat industrial d´aquesta zona. Aquesta modificació arriba després que el grup Inditex, propietari dels terrenys, hagi anunciat la voluntat de desenvolupar a Tordera un nou centre logístic de distribució que ampliarà l´actual centre que l’empresa ja té consolidat al municipi.

Els terrenys objecte de la modificació comprenen bàsicament l’antiga fàbrica de Fibracolor, el centre logístic d’Inditex i el conjunt de carrers, camins i espais verds perifèrics. Les instal•lacions de l’empresa Inditex en el terme municipal de Tordera tenen aproximadament 100.000 m2 construïts i les noves necessitats del grup passen per doblar la capacitat actual. La proposta de modificació que debatrà l’Ajuntament de Tordera no implicarà l’increment del sòl urbà destinat a ús industrial ni de l’edificabilitat de l’àmbit.

Inversió de 190 milions d’euros
L’ampliació de les instal•lacions d’Inditex a Tordera podria suposar inicialment la creació d’aproximadament 500 llocs de treball directes immediats i d’uns 700 més a curt-mig termini termini. A més, la modificació proposada suposaria una millora dels sistemes urbanístics i viaris del sector. La inversió d’Inditex a Tordera serà de 190 milions d’euros durant els propers cinq anys.

La nova activitat que Inditex desenvoluparia  a Tordera consistiria en la construcció i explotació de l’ampliació del seu centre logístic,  activitat que  resulta innòcua des del punt de vista ambiental ja que tots els subministres provindran dels que ja té autoritzats i funcionant actualment a les  instal•lacions existents a Tordera.

L´alcalde de Tordera, Joan Carles García, que ha gestionat personalment les negociacions per la implantació d´Inditex al municipi, ha destacat que «l’ampliació de les instal•lacions d´Inditex suposaran un fort revulsiu per l´activitat econòmica del municipi i tindran un impacte molt positiu en l´ocupació directa i indirecta dels torderencs».

Aquest mateix matí, el responsable del grup Inditex, Pablo Isla, acompanyat de l´alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, ha presentat formalment al president de la Generalitat, Artur Mas, el projecte  que l´empresa tèxtil desenvoluparà a Tordera.
Durant l´acte de presentació, en el que també hi ha participat el conseller d´Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena i altres responsables de l´empresa, s´ha destacat que la creació de llocs de treball i les inversions amb vocació internacional són prioritàries per Tordera i Catalunya.

Edició: José Fernández – Foto: Ajuntament de Tordera