La unitat contra l’incivisme de la policia local de Malgrat va trametre 403 denúncies l’any passat

Foto: Ajuntament de Malgrat

Foto: Ajuntament de Malgrat

Segons dades facilitades per la policia local de Malgrat de Mar, durant el 2013 va portar a terme 1.038 serveis. Del total, 403 van ser sancions per incompliment de l’ordenança municipal de civisme, 190 per consum i tinença de drogues, 151 per consumir alcohol al carrer, 129 per infringir la normativa d’animals, 114 per obres i ocupacions de via pública, 103 per vehicles abandonats i 62 per orinar a la via pública, entre altres.

La lluita contra l’incivisme és una de les tasques que la policia local de Malgrat hi dedica especial atenció. És una de les àrees que més ha potenciat el cos policial en el darrer any, davant la demanda ciutadana que cada vegada més exigeix el compliment de les normatives amb l’objectiu de mantenir i millorar la qualitat de vida.

El compliment de les ordenances municipals i la lluita per combatre l’incivisme i els actes vandàlics és un dels àmbits als quals la policia local hi dedica més hores de feina. Amb l’objectiu de fer complir les ordenances i millorar la seguretat ciutadana, s’ha creat una unitat especialitzada en la lluita contra l’incivisme.

La policia local va intensificar l’any passat la vigilància i les denúncies de les conductes incíviques, sobretot a la zona d’oci. des del cos policial de Malgrat es posa de manifest que el gran repte “continua sent millorar el comportament dels usuaris a la zona turística i d’oci”.

Per altra part, la policia local va realitzar l’any passat 1.269 serveis assistencials, entre els quals 46 van ser amb menors d’edat i 394 d’ajuda i auxili a persones. A més, els agents van realitzar la campanya d’aproximació a la gent gran, que cada any es fa entre desembre i gener, per preocupar-se pel seu estat de salut i seguretat, posant-se en contacte amb més de 1.200 persones majors de 70 anys i apropar-se a més de 1.000 domicilis.