La Volta Ciclista de Catalunya sortirà de Calella 4 edicions més

Montgserrat Candini i

Montgserrat Candini i Rubèn Peris, durant la firma del conveni

L’any 2012 per primera vegada, la ciutat va acollir l’etapa inaugural de la “Volta” ciclista a Catalunya, després de la bona experiència i els resultats obtinguts en les dues últimes edicions, Calella acollirà fins el 2017 la sortida i arribada de la primera etapa de la “Volta”

El pasat dimart a la tarda l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini i el president de la “Volta” Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, van signar, el conveni de col•laboració que farà possible que la “Volta” torni a tenir el nostre municipi com a punt de partida durant els propers 4 anys, fins el 2017.

Candini, va declarar, que per aquesta edició l’Ajuntament farà una aportació de 35.000 euros, que sortiran de la taxa turística, degut al fort impacte econòmic que representa la prova a la nostra ciutat. No s’ha concretat l’aportació per les properes edicions, ja que aquesta dependrà de les circumstàncies i necessitats econòmiques que tingui el municipi.

Ruben Peris, s’ha mostrat molt satisfet amb l’acord, ja que tal com ha declarat, Calella ofereix tranquil•litat als organitzadors, pel bon tracte i les facilitats que ofereix la ciutat.

Novetats a la primera etapa Calella-Calella

La primera etapa de la Volta, de 169,7 quilòmetres de recorregut, prendrà la sortida des de la Riera Capaspre i tindrà l’arribada a la carretera Nacional II, davant la plaça de les Roses. L’etapa inaugural presenta novetats en el recorregut, que encara no és públic, però ahir es va desvetllar que serà més emocionant i amb un major interès esportiu.

Un dels dos esprints del primer tram serà a la primera passada per Calella, i aquesta edició s’incorpora un tercer dedicat a Miquel Poblet, ciclista català de referència i sempre vinculat a la “Volta”, que establirà una classificació particular i farà vestir al ciclista que lideri aquesta taula amb un mallot en la seva memòria.

La sortida de la Volta 2014 es donarà a Calella el 24 de març, amb la participació confirmada de Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, i s’espera la de l’Alberto Contador.