Engeguen una campanya per netejar Malgrat de Mar de pintades

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha iniciat una campanya amb l’objectiu de netejar l’espai urbà de pintades. A més, aquesta actuació inclou un treball conjunt amb les regidories d’Educació, Joventut i Convivència, i Seguretat Ciutadana i Mobilitat, que inclourà xerrades i tallers amb la finalitat d’aconseguir un espai públic millor.

La neteja de pintades s’ha posat en marxa aquest mes de gener i es portarà a terme al llarg d’aquest 2014. Aquesta neteja inclou monuments i edificis municipals i catalogats; senyals de trànsit i identificació viària; vehicles, parades o marquesines, així com altre mobiliari urbà i elements de carrers, parcs i jardins públics, entre altres.

La campanya també inclou diverses actuacions transversals amb la participació de les regidories d’Educació i Joventut, les quals a través de projectes educatius i divulgatius té com a objectiu incidir en la informació i l’educació per prevenir les accions que embruten l’espai públic. L’Ajuntament de Malgrat té habilitat un espai al parc Francesc Macià per fer-hi grafits.

El regidor d’Obra Pública, Serveis i Platges, Joan Mercader, ha explicat que «la campanya va enfocada a sensibilitzar i conscienciar sobre aquesta problemàtica que ens afecta a tots. L’Ajuntament amb aquesta campanya vol reforçar i posar eines per tenir un entorn urbà més net. Però, el pilar més important és el civisme i l’educació dels pares als seus fills», ha afegit el regidor.

Per altra part, l’Ajuntament va destinar l’any passat 22.500 euros a la neteja de les pintades que es fan a la via pública. La Policia Local intensificarà la seva tasca de vigilància, control i prevenció de pintades.