Comenen les obres de reforma de la Plaça Espanya de Pineda

Tenen un pressupost de gairebé 800.000 euros

Foto: Ajuntament de PIneda

Foto: Ajuntament de PIneda

Ahir van començar a Pineda de Mar les obres de reurbanització de la plaça Espanya. Per aquest motiu, l’empresa adjudicatària de les obres ha tancat al trànsit els laterals, mar i muntanya, de l’espaci. La primera fase de les obres de reurbanització de la plaça Espanya es durà a terme fins al 15 de juny.

Durant aquest període no es podrà circular pels dos costats de la plaça compresos entre el carrer Moragas i Barret i la plaça de les Mèlies. El contracte posterior a l’adjudicació de les obres ha estat elaborat pels serveis tècnics municipals amb un pressupost de 795.767 euros. Més de la meitat del pressupost té la subvenció de la Diputació de Barcelona, que aporta 458.880 € per a la reurbanització de la plaça Espanya.

L’empresa adjudicatària de les obres és Selprats, especialista en remodelacions urbanístiques de nuclis antics de poblacions. El projecte preveu dues fases; la primera remodelarà la plaça Espanya i la segona el carrer Dr. Bertomeu en el tram que limita amb la Plaça de les Mèlies. Les dues etapes de les obres seran separades per la temporada d’estiu, durant la qual les obres restaran aturades.

La nova Plaça Espanya serà d’un sol nivell, amb més espai per a jocs infantils i més arbrat, l’enllumenat i el mobiliari urbà es canviaran. El projecte també preveu fer les obres de recollida d’aigües plujanes, així com altres millores tècniques. La nova distribució de la plaça també inclou una zona per les terrasses dels bars i la possibilitat que s’hi pugui circular en vehicle. Es mantindran alguns aparcaments, després que s’atenguessin les inquietuds dels comerciants, molt preocupats per l’eliminació del trànsit que contemplava l’avantprojecte inicial.