La Cooperativa Progrés-Garbí de Malgrat inaugura una agrobotiga aquest dissabte

agrobotiga_malgrat

Hi haurà a la venda productes d’horta de la zona

L’Agrobotiga Pla de Grau, ubicada a Malgrat de Mar, obre les portes el proper dissabte, coincidint amb la festa major de Sant Nicolau.

La Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí posa en marxa aquest establiment, ubicat dins les seves instal·lacions al Camí del Pla, que vendrà productes d’horta del Pla de Grau, així com d’altres de cooperatives agràries catalanes.

Amb la marca Pla de Grau, la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí obre una agrobotiga dins les seves instal·lacions. En aquest establiment hi haurà a la venda productes d’horta de la zona agrícola del Pla de Grau de Malgrat com els fesols del ganxet, enciams, escaroles, cebes i patates entre molts altres. Segons el president de la cooperativa, Simon Riera, “amb aquesta marca volem donar entitat i reconeixement merescut a una zona i una tradició del treball de la terra, a tota la gent que està i ha estat vinculada a la pagesia”.

La filosofia de l’agrobotiga és ser un punt de venda directe entre productors i consumidors. Segons Simon Riera, la idea és “oferir qualitat al millor preu”. A més, de la verdura del Pla de Grau l’establiment també vendrà productes d’altres cooperatives agràries catalanes com olis, vins, caves, mels, sucs, embotits i iogurts entre molts altres.

L’horari de l’agrobotiga serà de 9.30 a 13 hores i de 15 a 19 hores. Restarà oberta dissabtes i diumenges, i els dilluns tancarà.

La festa d’inauguració de dissabte començarà a les 10 hores i s’allargarà fins les 18 h. Al matí, de 10 h a 12 h hi haurà un taller infantil per plantar verdura i un esmorzar popular amb pa amb oli i sal. A partir de les 12 h, hi haurà un aperitiu de degustació de vins i caves de cooperatives catalanes. A la tarda, a partir de les 16 h es farà un taller gastronòmic, que porta per títol “Propietats dels fesols i verdures del Pla de Grau” a càrrec del cuiner Òscar Tubert.