Calella posa en marxa els horts socials

Foto: Ajuntament de Calella

Foto: Ajuntament de Calella

El pasat divendres a la Sala de plens de l’Ajuntament de Calella, l’alcaldessa, Montserrat Candini, acompanyada de la tinent d’alcaldia de Política Social, Núria Parella i la presidenta de Càritas, Júlia Liquete, va adjudicar l’explotació de 13 parcel·les de l’hort social, projecte portat a terme amb la col·laboració de Càritas a la vinya cedida per la família Rey i Llobet.

Els beneficiaris de les parcel·les són tres pensionistes, vuit persones sense ocupació laboral, i l’entitat social “l’Encenall” que disposarà de dos parcel·les, ja que són un grup nombrós. L’entitat treballa amb col·lectius especials i valoren molt positivament la seva participació al projecte, ja que promourà de la salut i la ocupabilitat dels seus usuaris.

A la vinya cedida a l’Ajuntament de Calella, s’han fet una sèrie de millores per part del govern municipal per a poder assumir el projecte d’hort social. S’ha millorat el terreny, desbrossant-lo per poder-hi plantar, s’ha instal·lat un sistema de reg de gota a gota a cada parcel·la, s’ha fet una bassa comunitària i s’ha instal·lat una bomba dins del pou per poder extraure aigua.

A partir de desembre, els usuaris ja poden començar a treballar en la seva parcel•la, el que produeixin serà per el seu propi consum i/o per el que ells disposin.

L’alcaldessa s’ha mostrat molt il·lusionada, i ha agraït la generositat de la família Rey i Llobet i de Càritas que han fet possible aquest projecte comunitari que és una de les prioritats d’aquest ajuntament.