El servei de vigilància de les platges de Malgrat va fer 275 assistències aquest estiu

platja_malgratEl servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges de Malgrat de Mar va efectuar 275 assistències aquest estiu, una xifra molt inferior a la del 2012 quan es van fer 619. Durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre es van realitzar 2.779 accions preventives, 6 persones van ser rescatades i 13 evacuades a centres hospitalaris.

Segons dades facilitades per Proactiva, empresa que porta a terme el servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de L'”Astillero”, Centre, la Conca i La Punta de la Tordera aquest estiu s’ha produït una important davallada del nombre d’assistències realitzades. La menor presències de meduses enguany -un 13% que l’any anterior- i el bon temps i la bona mar d’aquest estiu -majoritàriament ha onejat la bandera verda- han fet reduir les assistències, tornant a xifres d’altres anys com les del 2011 amb 269. Un 49% de les assistències van ser picades i al·lèrgies, 35% per ferides, un 2% per fractures i un 14% restant, per diversos motius.

El regidor d’Obra Pública, Serveis i Platges, Joan Mercader, ha valorat positivament les dades del servei de vigilància, salvament i socorrisme d’aquest estiu, així com també el fet que no s’hagi produït cap incident greu. El regidor ha informat que a partir de demà dimecres es començarà a retirar els serveis generals de les platges de Malgrat Centre i L'”Astillero” com dutxes i passarel·les, entre altres. Aquestes tasques de retirada de serveis s’enllestiran a final d’aquesta setmana.

Joan Mercader ha destacat que “gràcies a l’aposta de mantenir la despesa de la partida pressupostària de l’any passat, hem pogut mantenir un servei de qualitat de vigilància, salvament i socorrisme”.