L’Ajuntament de Calella posa en marxa diversos projectes de Plans Ocupacionals, que donaran feina a 12 persones

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC, en endavant) ha atorgat a l’Ajuntament de Calella un total de 81.921,80 euros per desenvolupar 7 projectes de Plans Ocupacionals entre novembre de 2010 i maig de 2011, i 81.921,80 euros més per altres 7 projectes a iniciar-se el primer semestre de l’any 2011.

Els Plans Ocupacionals, impulsats pel Departament de Treball, combinen experiència laboral i formació, i s’emmarquen en sectors emergents que generen ocupació, amb l’objectiu de millorar la situació de les persones en atur, oferint una feina i invertint en la seva millora de la qualificació laboral i formativa.

 

 

Per a la cobertura d’aquests llocs de treball, en les darreres setmanes, més de 140 persones aturades de Calella i la rodalia, inscrites com a demandants d’ocupació al SOC, han participat en diversos processos de selecció. Les convocatòries, coordinades per la regidoria de Promoció Econòmica, han permès que 12 persones aturades hagin trobat una feina, durant un període de 6 mesos.

Tipologia dels projectes

L’Ajuntament de Calella desenvolupa 7 projectes relacionats amb el turisme i la vinculació amb les TIC, el medi ambient, el foment del civisme i l’atenció a persones en risc d’exclusió social.

Específicament, en l’àmbit del medi ambient, l’Ajuntament de Calella ha contractat cinc persones com a jardiners, per a l’execució del projecte «Neteja, manteniment i conservació dels espais periurbans de Calella», i 2 agents cíviques, per tirar endavant el projecte d’ «Agents cívics/ques per a campanyes d’educació i sensibilització ambiental i de residus».

En l’àmbit del turisme i la seva vinculació amb les TIC, dues persones tiraran endavant els projectes de «Creació del nou posicionament en línia de la destinació turística Calella» i «Promoció, creació de producte i desenvolupament turístic a Calella».

En l’àmbit de l’atenció a persones en risc d’exclusió social, una dinamitzadora comunitària es farà càrrec, des de la regidoria de Joventut, de l’execució del projecte «Realització d’activitats de suport a joves en risc d’exclusió social». I una treballadora social executarà el projecte de «Reforç a la tasca de prevenció de l’exclusió social dels Serveis Socials Bàsics» del municipi.

Per últim, en l’àmbit del foment del civisme i la participació ciutadana, una tècnica de ciutadania executarà el projecte de «Desenvolupament de les polítiques de ciutadania activa: civisme i participació a la ciutat».