Pineda de Mar invertirà els pròxims dos anys 1,9 M€ en el Pla de dinamització comercial i turística

Presentació del pla de dinamització / Foto: Radio Pineda

Presentació del pla de dinamització / Foto: Radio Pineda

L’Ajuntament de Pineda de Mar preveu invertir prop de dos milions d’euros els pròxims dos anys en la dinamització comercial i turística de la població. Així s’ha fet públic aquest dimarts, en l’acte de presentació del Pla de Dinamització Comercial de Pineda de Mar.

Un Pla que neix a partir de l’Estudi de Planificació Comercial del municipi, impulsat per l’Ajuntament pinedenc i realitzat per l’empresa PROCOM (Pro-commerce) amb el suport del Servei de Comerç de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha presentat un document amb ’30 compromisos per dinamitzar el comerç, el turisme, la restauració i el sector serveis’. Aquest pla recull una inversió total d’ 1.928.000 euros en dos anys, destinats a urbanisme comercial, mobilitat, via pública, senyalització, dinamització i comunicació.

D’aquest import, 1.266.000 euros aniran a càrrec del consistori i 662.000 euros seran subvencions de la Diputació de Barcelona. Els objectius del pla són, entre d’altres, millorar la qualitat de l’oferta comercial de Pineda de Mar, reduir la despesa que es fa fora del municipi, atraure compradors de poblacions veïnes, captar noves empreses comercials i millorar la mobilitat, l’aparcament i la senyalització.

L’alcalde ha demanat «el compromís compartit» del sector públic i privat, per «fer equip ja que treballant junts es pot sumar», ha dit Xavier Amor. L’alcalde de Pineda, el diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana, i la regidora de Comerç i Turisme, Carme Aragonès, han presidit l’acte que s’ha fet a l’auditori del Centre Innova.

El consultor de l’empresa PROCOM, Raimon Serret, ha presentat l’Estudi de Planificació Comercial de Pineda. Un estudi que s’ha fet amb l’objectiu d’analitzar la situació del comerç, la restauració i les empreses de serveis del municipi amb la finalitat de millorar l’oferta existent i la seva posició competitiva dins de l’àrea d’influència de Pineda.

Definir espais de prioritat comercial

L’Estudi exposa que cal definir espais de prioritat comercial, millorar la qualitat del comerç, incrementar l’oferta per atraure nous clients i senyalitzar el municipi, entre d’altres. Segons l’Estudi, cada any es fa una despesa global de 212 milions d’euros a l’àrea d’influència comercial de Pineda que té un mercat potencial de 65.000 persones.

Una de les dades que crida l’atenció de l’Estudi són els 376 locals buits que hi ha a Pineda. En aquest sentit, el diputat de Comerç de la Diputació, Jordi Subirana, ha anunciat que Pineda entrarà a formar part del programa ‘Ocupa’t’ destinat a emprenedors que vulguin obrir un negoci. L’alcalde ha afegit que l’Ajuntament estudiarà algun tipus de bonificació per a l’ocupació de locals buits.

La regidora de Comerç i Turisme, Carme Aragonès, ha destacat el compromís municipal i del propi sector per a la dinamització comercial i turística de la població i ha agraït la participació a l’acte que ha reunit una setantena de comerciants, restauradors i empresaris, així com regidors del govern i de l’oposició de l’Ajuntament de Pineda.