Tordera acollirà estudis de vivers i jardineria per a joves a través de PQPI

Els PQPI (Programes de Qualificació Professional Inicial) són estudis de cicle inicial per a joves entre 16 i 21 anys que no hagin finalitzat l’ESO. Aquests programes pretenen motivar aquests joves per retornar-los al cicle educatiu reglat (ESO o prova d´accés a un grau mitjà d´FP) i dotar-los de coneixements pràctics professionals per a la seva inserció al món laboral en cas que no vulguin continuar estudiant. La durada dels cursos és aproximadament d´un curs escolar (de setembre – octubre fins juny). El període de matrícula és del 15 de juliol al 12 d’agost i les places són limitades.

El seu contingut es divideix en dues parts: els mòduls B, que són aquells que els donen coneixements generals sobre l´entorn, sortides laborals, coneixement del territori, medi ambient,.. i el mòduls A, que són impartits per professionals amb expertesa dins de la branca professional que han triat. També hi ha previstes unes hores de Formació en Centres de Treball (pràctiques) durant el transcurs de les quals els alumnes podran aplicar els coneixements adquirits d´una manera més pràctica.

Al municipi de Tordera, el Departament d´Ensenyament ha autoritzat la Fundació Gentis a impartir una branca professional de Vivers i jardineria.
Aquests estudis capaciten per ajudar en la instal•lació i manteniment de jardins, parcs i zones verdes, en la producció i manteniment de plantes en vivers i rebre i condicionar flors i plantes.