Tossa eliminarà el rebut discriminatori d’aigua a partir de 2012

Foto: Blanesaldia.com

L’actual equip de govern de Tossa, format per TU i PSC, ha aprovat aquesta setmana les tarifes del servei d’aigua potable per aquest any, que ja havien signat per conveni l’empresa SOREA i l’anterior equip de govern de CiU el 22 de febrer de 2010. A grans trets, la puja respecte l’any 2010 és d’un 8,39%, a aplicar a partir del mes de juny.

Sorprenentment, l’aprovació s’ha hagut de tornar a portar a ple i fer-la mitjançant sessió extraordinària perquè, en l’anterior ple ordinari, que és quan s’havia d’haver aprovat, els regidors de CiU –que havien estat els que havien signat el conveni amb SOREA- hi van votar en contra sense donar explicacions. Com que, durant el ple ordinari, tant TU com PSC es van abstenir per coherència –ja que els preus els havien pactat CiU i SOREA-, les tarifes no es van aprovar.

Una setmana després, s’ha hagut de tornar a portar a ple i, per «responsabilitat política», TU i PSC han de canviar el vot perquè es puguin aprovar «al menys» els preus de 2011, ja que, tal i com reconeix l’alcaldessa Gisela Saladich, «s’haurien d’haver aprovat fa mesos. Ja estem a finals de juliol».

Això sí, l’actual equip de govern ha sol·licitat a l’empresa SOREA que presenti una nova proposta tarifària per a l’any 2012, ajustada a les determinacions del Síndic de Greuges. I és que el nou govern local vol acabar amb l’actual sistema tarifari perquè no discrimini els no empadronats al municipi, tal i com passa ara. L’alcaldessa considera «injust» aquest sistema, pero «no es podrà eliminar fins l’any que ve. Ja hem donat les instruccions oportunes».

Saladich recorda que el Síndic de Greuges va recomanar a l’Ajuntament, a primers d’any, que modifiqués el sistema tarifari, però l’equip de govern de CiU no en va fer cas. El nou equip de govern ja s’ha reunit amb els afectats, que coneixen la nova decisió, i el síndic de greuges ja ha fet arribar una carta a l’Ajuntament anunciant que atura tots els procediments que tenia en marxa arran de la denúncia dels afectats.

L’alcaldessa afegeix que «és lamentable la falta de responsabilitat dels regidors de CiU. El més trist de tot plegat és que no donen la cara. No han vingut ni a les reunions prèvies per preparar el ple i es limiten a votar si o no sense donar explicacions al poble, a la gent a la que es deuen».