Detenen a Lloret i Vidreres 5 homes acusats de cometre robatoris amb força al Baix Llobregat

Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona van detenir el dia 30 de juny a Lloret de Mar i Vidreres, cinc homes d’entre 29 i 36 anys, de nacionalitats albanesa, espanyola i marroquina i veïns de Lloret de Mar i Vidreres, com a presumptes autors de 33 delictes de robatori amb força a domicili i un delicte de  pertinença a organització criminal.

Els mossos de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van detectar un increment de robatoris en domicilis de les poblacions de Calonge, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina (Baix Empordà). Arran dels fets la policia va iniciar un dispositiu de seguretat per identificar els autors dels robatoris.

Es tractava de robatoris comesos en domicilis de segona residència i que es perpetraven majoritàriament en horari nocturn. En la majoria dels casos, el modus operandi dels lladres seguia un mateix patró: utilitzaven un trepant per accedir al domicili.

En el decurs de la investigació els agents van constatar que els lladres es desplaçaven caminant a través del bosc durant la nit per arribar fins als domicilis que volien violentar i això en complicava  la seva localització. L’objectiu dels lladres era localitzar diners, dispositius electrònics de petites dimensions, peces de roba i joies.

El dia 30 de juny els investigadors van localitzar un amagatall a la urbanització Montbarbat (Vidreres) on els lladres havien guardat diversos objectes sostrets durant els dies anteriors. La policia els va interceptar a l’amagatall i van detenir un home implicat en els fets.

De resultes de la investigació, els agents van detenir el mateix dia 30 de juny dos homes més a la població de Lloret de Mar (Selva Litoral) i dos més a Vidreres (Selva Interior)

El 3 de juliol els agents van fer entrades i escorcolls en tres domicilis de la població de Lloret de Mar d’on es van recuperar diversos objectes de valor procedents dels robatoris que s’havien comès.

De les gestions d’investigació que van fer els agents van concloure que els cinc homes eren els presumptes autors de fins a 33 robatoris amb força a diverses cases de la zona de  Calonge, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro.

Quatre dels detinguts, amb diversos antecedents, van passar el dia 4 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que en va decretar la presó per a tres d’ells.

El quart arrestat va quedar en llibertat i va ser citat per declarar properament davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.