Front comú del Maresme per frenar l’extracció de sorra del litoral per portar-la a Blanes

Consell Comarcal del Maresme

Consell Comarcal del Maresme

La comunicació del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient de la seva intenció d’extreure 100.000 m3 de sorra del delta de la Tordera i 50.000 m3 del litoral d’Arenys de Mar per regenerar les platges de S’Albanell i La Marina de Blanes ha posat en al·lerta el Maresme.

Consell Comarcal, ajuntaments i la Plataforma Preservem el Litoral faran front comú perquè no es porti a terme el projecte. Tots els assistents a la reunió del Comissionat del Litoral han coincidit que aquestes accions tindrien uns efectes mediambientals negatius i acabarien afectant totes les platges de la comarca.

Consell Comarcal de Maresme

Consell Comarcal de Maresme

A la reunió extraordinària del Comissionat del Litoral han assistit, a banda dels representants nomenats per totes les forces polítiques i per la Plataforma Preservem el Litoral, alcaldes i representants dels ajuntaments més afectats: Arenys de Mar, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Palafolls i Tordera.

Han coincidit que si el Ministeri tira endavant l’extracció de sorra ho patirà el fons marí, la resta de platges de la comarca i també els aqüífers de Palafolls. Per això, es demanarà la implicació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha defensat que cal cercar solucions globals enlloc d’improvitzar treballs puntuals i ha reclamat que, abans d’actuar, es tingui en compte la veu del territori. Pel que fa al paper de l’administració comarcal, el president ha anunciat que donarà suport institucional i recolzarà les al·legacions que presentin els ajuntaments.

També ha lamentat que, a causa de la interinitat política del govern central, no s’hagi pogut celebrar la reunió a tres bandes: Maresme – Generalitat – Ministeri que fa mesos es va sol·licitar.