El Parlament aprova a instàncies del PPC millorar la fluïdesa del trànsit entre Blanes i Lloret de Mar

blanes_lloret

Tram de la GI-682, en el terme municipal de Blanes / Blanesaldia.com

El president provincial del PPC de Girona i portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, ha celebrat avui que el Parlament hagi aprovat una proposta de resolució del PPC en què es reclama al Govern «considerar prioritàries les actuacions que millorin el nivell de servei i la fluïdesa del trànsit a les vies de comunicació entre Blanes i Lloret de Mar, i que permetran dotar d’un millor servei de transport públic entre ambdues ciutats».

Així mateix, mitjançant la proposta de resolució, que inclou esmenes transaccionals, s’insta el Govern a «prioritzar l’impuls de les obres de construcció del carril Bus-VAO entre Blanes i Lloret, en el marc d’aquestes actuacions, atenent a les necessitats pròpies del volum de trànsit entre ambdues ciutats i tan bon punt es compti, per part del departament responsable, amb les condicions necessàries per a la seva promoció».

Millo ha explicat que «fa ja anys que a les comarques gironines es parla de la millora de la GI-682 entre Blanes i Lloret i la construcció d’un carril Bus-VAO entre aquest dos municipis. La GI-682 és una via que es congestiona molt ràpid, fet que suposa un inconvenient important per la mobilitat dels ciutadans d’aquests municipis».

Sons Millo, «Blanes necessita el projecte per connectar-se millor amb el seu municipi veí, i Lloret, a part de per comunicar-se millor amb Blanes també ho necessita perquè actualment la GI-682 és una de les grans vies d’entrada al municipi de visitants que venen des de la província de Barcelona».

 

Així mateix, el president provincial del PPC de Girona ha criticat que “a dia d’avui, malgrat el compromís existent de la Generalitat d’iniciar les obres entre el 2013 i 2014 i que el projecte ja està redactat des de fa temps i fins i tot té una previsió de cost aproximat d’uns 30 milions d’euros, aquest està al calaix del Departament de Territori i Sostenibilitat”. “Ho lamentem, perquè les infraestructures són claus pel progrés de les comarques de Girona i per a la seva economia”, ha conclòs.