Jordi Xuclà, diputat de CiU al Congrés, visita Lloret per conèixer temes municipals afectats per la Llei de Costes

Foto: Ajuntament de Lloret de Mar

Romà Codina i Maseras, Alcalde de Lloret, ha rebut a Lloret el diputat de CIU al Congrés, Jordi Xuclà, per treballar diferents temes municipals afectats per la Llei de Costes.

L’objectiu de la visita en paraules de l’Alcalde “és que el diputat conegui l’estat en que es troben cadascun d’aquest projectes i que, des de la seva posició a Madrid, pugui ajudar a la seva resolució”.

 

En relació a l’edificació de la façana marítima de Lloret, Xuclà ha explicat que encara ens regim per la Llei de Costes de l’any 1988 que té cert problemes com que encara hi ha un 20% de zona maritimoterrestre pendent de delimitar. A la tardor està previst aprovar un avantprojecte de reforma que permeti solucionar aquesta problemàtica i per tant poder realitzar aquestes obres a la façana marítima de Lloret. Unes obres que per l’Alcalde de Lloret “permeten actualitzar edificis antics i generen llocs de treball”.

Sobre el projecte de pàrquing soterrani al Passeig Marítim Jordi Xuclà considera que és una obra favorable i que cal treballar per aconseguir-ho; matisa però que la seva evolució dependrà però per una banda de la predisposició dels ministeris, ministres i tècnics i per altra de que el projecte presentat s’ajusti als criteris tècnics i coherència que es demana a obres que es duen a terme a primera línia de mar, bàsicament de respecte i preservació de l’entorn”.

Per Romà Codina la prioritat és “tot i no poder començar les obres en aquest mandat treballar per tenir almenys els tràmits burocràtics solucionats”.

Per últim referent al port de Canyelles en paraules de Jordi Xuclà “hi ha una invasió competencial inacceptable a les competències de la Generalitat en temes referents a concessions d’activitats com en aquest cas voler retirar la concessió a un establiment de restauració que treballa des de fa anys”.