Pepa Celaya (PSC) diu que Rubalcaba millorarà les infraestructures turístiques de la Selva marítima

La candidata al Senat, Pepa Celaya, ha explicat avui a Lloret de Mar que el PSC defensarà que el proper pla estatal de requalificació de destinacions turístiques madures recaigui a la Costa Brava Sud. Celaya ha assegurat que té el compromís dels socialistes espanyols perquè aquest programa de la Direcció General de Turisme beneficiï diversos projectes de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar. «La Costa Brava Sud, amb més d’un milió i mig de visitants cada any, una població estable de 84.000 persones i una capacitat hotelera equivalent a la meitat de Cuba, compleix les condicions indispensables per rebre aquesta ajuda» ha explicat la candidata a la Cambra Alta.

El Ministeri d’Indústria només ofereix un únic programa de destinacions turístiques madures per a cada comunitat autònoma. De moment, només les Illes Balears (Platja de Palma); Andalusia (Costa del Sol) i les Illes Canàries (San Bartolomé de Tirajana, a Gran Canaria) han desenvolupat els seus respectius plans de millora per posar en valor el seu potencial turístic. Celaya ha destacat que aquest projecte suposaria «més recursos i noves estratègies per atraure turistes internacionals de qualitat i potenciar un sector que ha de ser clau per a la sortida de la crisi econòmica».

El Pla de Destinacions Turístiques Madures aplicat a la Costa Brava Sud permetria:

  • La rehabilitació del passeig marítim de Lloret de Mar

  • La rehabilitació del passeig marítim i la Vila Vella de Tossa de Mar

  • La rehabilitació de la zona dels Pins i el front marítim de Blanes (S’Abanell i centre)

  • Acabar el tram final de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar

  • La connexió de tots els camins de ronda, des de Tossa fins a Blanes, passant per Lloret de Mar

Platja de S’Abanaell de Blanes

Pepa Celaya ha explicat que el projecte es troba ja en procés de redacció i que un cop finalitzat s’avaluaran els recursos econòmics necessaris per completar la inversió. A més, el projecte ja compta amb la participació de les administracions locals. Els ajuntaments de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar ja han signat l’acord per sol·licitar conjuntament aquest pla a la Direcció General de Turisme. «Esperem que la Generalitat de Catalunya també s’hi afegeixi ben aviat» ha subratllat Celaya, que ha reiterat que «només els socialistes podem garantir a dia d’avui que aquest projecte serà una realitat si Rubalcaba és president del Govern».

 

Pepa Celaya ha visitat avui Lloret de Mar acompanyada del també candidat al Senat, Rafel Bruguera; la número dos a la llista al Congrés, Iolanda Pineda, i el primer secretari dels socialistes gironines, Joaquim Nadal. Durant la visita, els candidats s’han reunit amb les AMPAS del municipi i amb diverses associacions de dones. «Pretenem reunir-nos amb diferents sectors del teixit social de Lloret de Mar per posar en valor el seu potencial patrimonial, paisatgístic i cultural, una part desconeguda i extraordinàriament important a Lloret de Mar» ha conclòs.