El Consell Comarcal va celebrar el darrer ple d’aquesta legislatura

El Consell Comarcal de la Selva va celebrar ahir, 3 de maig, el darrer Ple d’aquesta legislatura. En el transcurs de la sessió plenària, l’ens comarcal ha fet un nou pas cap a la possibilitat de portat el Ministeri de Foment als tribunals.

I és que s’ha aprovat una moció d’urgència per unanimitat en què se sol·licita a la Direcció General de la Policia del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya el nombre de sinistres a la N-II,  des del mes de juny de 2009, en què es van paralitzar les obres de desdoblament, fins a l’actualitat.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Gironès, ha assegurat que «aquesta informació pot ajudar-nos a l’hora de fer una denúncia, perquè si en l’atestat de l’accident es veu que la causa ha estat el mal estat del ferm o d’altres elements de la carretera, això potser un clar argument a tenir en compte».

En aquest sentit, tal com ja va avançar el màxim responsable de l’ens comarcal, el Consell Comarcal està estudiant amb els serveis jurídics si porta a terme accions legals contra el Ministeri de Foment. Per això, ha continuat Gironès, s’està estudiant els motius que serveixin per argumentar-ho davant d’un jutge.  Un cop s’aconsegueixi alguna prova que corrobori que els accidents s’han produït a causa del mal estat del ferm, es facultarà el president del Consell Comarcal de la Selva per emprendre, si s’escau, les accions legals de caràcter civil o penal, incloent-hi la querella, contra les autoritats responsables de la paralització de les obres de la carretera N-II i del risc que suposa per a les persones i béns l’estat de la via.

I és que tot i que, segons va anunciar el Ministeri de Foment la setmana passada, es desencallarà el tram entre Sils i Caldes de Malavella i es donarà continuïtat al tram ja desdoblat fins a Riudellots de la Selva, resten encara dos trams per fer: el de Tordera a Maçanet, i el que va de Maçanet de la Selva a Sils.

En la darrera sessió plenària d’aquest dimarts s’han aprovat tots els punts de l’ordre del dia per unanimitat. El president adjunt, Robert Fauria, que ha estat l’encarregat de presidir el Ple, ha agraït la bona entesa que hi ha hagut durant aquests quatre anys amb totes les formacions que han tingut representació a l’ens comarcal. Fauria ha insistit que «des del Consell es treballa per donar el millor servei als municipis de la nostra comarca».  Finalment, ha desitjat molta sort als consellers actuals de cara a les pròximes eleccions municipals del 22 de maig.

Edició: JFG – Foto: Consell Comarcal de la Selva