Èxit popular de la tercera edició de la Mitja Marató de Tossa

Gairebé 650 atletes van participar ahir a Tossa de Mar en la Mitja Marató més exigent i bonica del litoral català (un augment del 30% en comparació a l’any anterior). Amb un sol esplèndid, la cursa prometia ser encara més difícil. Aquestes condicions no han impedit a Carlos Gil (El Prat Triatló) imposar un ritme infernal des dels primers metres. «Volia fer la cursa al màxim, donar-ho tot», explica el campió d’Espanya de Triatló 2006. 

En el segon quilòmetre, només l’acompanyava Marc Hurtado (Runner’s World). Al voltant del km 16, a la coneguda carretera que uneix St Feliu de Guíxols amb Tossa de Mar, aquest jove triatleta de 23 anys ha decidit accentuar el seu esforç, escapant-se per guanyar la ursa amb 1h 14min. Completen el podi Carlos Gil i Marc Garcia (Corredors.cat).

En categoria femenina, l’atleta Susana Lopez s’ha endut el triomf, després d’una cursa estratègica: «a la primera part del trajecte he preferit controlar les altres noies, i estalviar la meva energia. A poc a poc he anat remuntant, i m’he posat davant a partir del km6. Després, he mantingut el ritme … sempre mirant enrere!». La Mitja de Tossa de Mar també tenia una dimensió internacional, com ho demostra la presència al podi de Michelle Bartels (Holanda) en segona posició i Aline Choretier (França-CN Saint Chamond) en tercera posició.

Esdeveniment popular i familiar

A banda de la Mitja Marató, també tenia lloc una prova popular de 10km, en la qual ha participat l’alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom: “Estic encantada per la prova, i per haver gaudit del poble d’aquesta manera. Ha estat genial rebre tants ànims de la gent als carrers”.

Botifarrada i massatges esperaven els corredors al final de la cursa marcada pel ritme de les batukades, i l’afluència del públic a la Platja Gran de Tossa, al peu de les muralles de la Vila Vella.