El Consell Comarcal fomenta l’alimentació ecològica a les escoles amb una obra de teatre

El Consell Comarcal de la Selva ha endegat, de nou, una campanya informativa per fomentar l’alimentació ecològica als menjadors escolars i, entre les seves principals actuacions, s’inclou la realització d’una obra de teatre a les escoles. Aquesta representació teatral, que continua aquest curs 2010-2011, té com a eix principal l’alimentació ecològica i s’adreça majoritàriament al cicle mitjà de primària. La campanya complementa i difon una mesura que es va implantant gradualment als centres educatius des de febrer de 2010.

 

La iniciativa, impulsada pel Consell Comarcal de la Selva i l’empresa adjudicatària de la gestió del servei de menjadors Scolarest, consisteix en la introducció d’aliments procedents de l’agricultura ecològica als menjadors dels centres educatius d’infantil, primària i secundària. El projecte té tres objectius principals: donar a conèixer les característiques i la regulació dels aliments ecològics, potenciar la producció ecològica local i contribuir a la protecció del medi ambient.

 

Fins a finals del mes de febrer s’han representat un total de 28 funcions de l’obra de teatre -dues per escola-, que han comptat amb la participació de 14 centres educatius i a les quals han assistit gairebé 1.400 alumnes. Els centres participants durant el curs 2009/10 van ser: el CEIP Jacint Verdaguer, de Sils; el CEIP Montseny, de Breda; el CEIP Pompeu Fabra, de Lloret de Mar; el CEIP Quatre Vents, de Blanes, i el CEIP la Benaula, de Caldes de Malavella. Els centres que hi participen durant aquest curs són: el CEIP Sant Iscle i el CEIP Salvador Espriu, de Vidreres; el CEIP Josep Madrenys, de Vilobí d’Onyar; el CEIP Sant Jordi, de Bonmatí; el CEIP Pinya de Rosa i el CEIP Joaquim Ruyra, de Blanes; el CEIP Verge dels Socors, d’Hostalric; el CEIP Dr. Carulla, d’Arbúcies; el CEIP Àngels Alemanys i el CEIP Boris, de Lloret de Mar, i el CEIP de Maçanet de la Selva.

El responsable d’Educació del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Codolà, ha destacat la bona acollida que està tenint aquesta representació teatral als centres educatius. En aquest sentit, Codolà ha destacat que «des de la direcció dels centres es valora l’experiència molt positivament». Aquesta representació teatral, que fomenta l’alimentació ecològica, es continuarà portant a terme fins a final de curs. Es preveu que en total hi participin uns 22 centres educatius i que l’obra arribi a gairebé 2.000 alumnes.