L’Ajuntament de Lloret ampliarà l’autorització de terrasses a la via pública

L’Ajuntament de Lloret té la intenció de modificar, en el ple de dilluns vinent, la vigent ordenança municipal de la via pública amb la intenció, entre d’altres coses, d’ampliar l’autorització perquè es puguin instal·lar més terrasses a la via pública.
Ara que comença el bon temps, les terrasses suposen un gran atractiu per vilatans i turistes, i són una gran font d’ingressos pel sector de la restauració de Lloret, un dels sectors econòmics més importants del municipi.

Aquest sector, però, és un dels més afectats per la crisi econòmica global i, enguany, segons s’afirma des del Gremi d’Hostaleria i l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret, la situació s’ha agreujat degut a l’entrada en vigor de la nova llei del tabac, que els ha suposat una “davallada de clients” en no permetre’s fumar en el seus establiments.

És per això que, arran de la petició del Gremi d’Hostaleria i de l’Associació de Bars i Restaurants, l’equip de govern ampliarà l’autorització de terrasses a la via pública per ajudar els negocis que hi ha en carrers on fins ara no es permetia instal·lar-hi terrassa. Cal afegir que, per raons de caire comercial, d’afluència de visitants o de trànsit, hi ha una sèrie de carrers als quals no es permetrà aquesta ocupació.

I és que, desprès de consultar-ho a diferents agents implicats, s’ha valorat positivament la proposta donat que fomenta l’activitat empresarial, a la vegada que pot ser una reforç per mantenir i crear nous llocs de treball de cara a la temporada turística.

En concret, la modificació que es fa de l’ordenança permetrà la instal·lació de cadires, taules, ombrel·les, plantes i calefactors autònoms en carrers d’amplada inferior a 3’70 metres sempre i quan es garanteixi un espai lliure suficient per al pas de vianants de com a mínim 1,5 metres.

Tanmateix, en els carrers peatonals l’amplada dels quals sigui inferior a 3 metres, a banda de deixar un espai lliure d’1,5 metres, les taules i cadires no podran superar els 0,70 metres a comptar des de la façana de l’establiment. Aquesta condició també haurà de complir-se en els carrers De la Vila i Venècia.

D’altra banda, no s’autoritzarà la instal·lació en aquells carrers no peatonals que disposin de voreres inferiors a 4 metres, a menys que es tracti d’un carrer d’amplada mínima de 6 metres i no és perjudiqui ni la circul·lació ni la mobilitat.
En les places, s’autoritzarà un màxim d’ocupació de dues fileres de taules o el que equivalgui a 4 metres, i s’haurà de deixar un espai lliure mínim de 3 metres per a pas de vianants.

Tots els establiments hauran de cessar l’activitat a l’exterior i desmuntar les terrasses com a màxim a les dotze de la nit.
Les autoritzacions, que es destinen a bars, restaurants i hotels, són anuals i s’hauran de renovar abans del 31 de març de cada any. Si la mesura s’aprova en el proper ple, restarà a exposició pública a l’espera de poder-se aplicar de cares al proper estiu.