Santa Coloma de Farners rep avui al pare pelegrí de Tossa de Mar

Avui dijous, dia de Sant Sebastià, Santa Coloma de Farners viurà amb molta atenció i tradició l’arribada del pelegrí de Tossa i els seus acompanyants. Un cop arribi el pelegrí a l’Església de Sant Sebastià, desprès d’haver fet a peu els 40 quilòmetres que separen les dues poblacions, s’haurà complert el vot de la Vila de Tossa de Mar. Aquesta prometença la va fer Tossa de Mar a Sant Sebastià fa més de cinc segles per tal que els lliurés de la pesta que afectava greument a la petita població marinera. Des de llavors, cada 20 de gener, un pelegrí de Tossa fa el camí fins a Santa Coloma de Farners per complir el vot de vila.

El 20 de gener és habitual que Santa Coloma de Farners faci jornada festiva a la tarda per tal de poder anar a rebre el pelegrí de Tossa. Per aquest dia s’ha previst una Missa, a les 11:00 h, a l’església de Sant Sebastià amb la participació de la coral de la Llar de Jubilats «La nostra Llar». A les 16:30 h es tocaran sardanes a la plaça de Sant Sebastià. El pare pelegrí de Tossa de Mar no entrarà a Santa Coloma de Farners fins que es pongui el sol, com marca la tradició. El pelegrí serà rebut per les autoritats locals i comarcals i pel bisbe de Girona, Francesc Pardo Artigas. El pelegrí farà nit a Santa Coloma de Farners i divendres, desprès d’assistir a la missa del pare pelegrí es que fa a les 7:00 h, sortirà caminat cap a Tossa de Mar per anunciar a la vila que un any més s’ha complert el vot.

La gastronomia també té la seva tradició en la diada de Sant Sebastià. Així, aquest dia, a Santa Coloma de Farners, és típic menjar cargols, la coca i els caramels del pelegrí.