Santa Coloma de Farners va reciclar el 52% de les deixalles que va generar durant l’any 2010

En total, durant l’any passat, es van produir 6.712 tones de residus dels quals poc més de la meitat es van recollir ja perfectament seleccionats als contenidors pertinents. La generació de deixalles per persona i dia durant el 2010 va ser 1,49 quilos. Les xifres de la recollida orgànica indiquen un augment en relació al 2009. La recollida orgànica experimenta un augment en relació a les xifres del 2009.

Pel que fa a les dues minideixalleries que hi ha instal·lades al terme municipal, es van recollir 338 quilos de residus com ara piles, bateries de mòbil, CD’S o recàrregues de tintes d’impressora, entre d’altres.

Pel que fa la consum d’aigua potable registrat durant el 2010 a la capital de la Selva, aquest ha baixat en relació a l’any 2009 passant dels 1.172.388 m3 subministrats fa dos anys als 958.129 de l’any passat en què el rendiment de la xarxa va ser del 72%. A Santa Coloma de Farners es van consumir el 2010 153 litres per habitant i dia.

Pel que fa a l’ús de la deixalleria municipal, per tal de consolidar encara més aquest servei, a partir del mes de març es farà una campanya de premis entre els usuaris. Igualment, es vol fer una acció de conscienciació entre els veïns de la població per tal d’aconseguir que es respectin els horaris que en que es dipositen les escombraries als contenidors, evitant així que es facin aquests abocaments en qualsevol hora del dia.