Els centres cívics de Lloret han tingut més de 6.000 usuaris durant l’any 2010

L’avaluació sobre el projecte de dinamització dels centre cívics de Lloret de mar posa de manifest que el nombre d’usuaris dels centres cívics del municipi (Can Carbó, El Molí, Can Sabata, Can Ballell, l’Antic local de les aigües, l’espai Fòrum, l’UEC (Molí) i el Rieral) s’ha multiplicat per 15 en quatre anys, segons ha informat l’Ajuntament.

I és que dels 400 usuaris que es van comptabilitzar l’any 2007, s’ha arribat a la xifra de 6.229, que pertanyen a entitats, aquest passat 2010.

D’altra banda, el nombre d’activitats que s’hi fan regularment, ja siguin culturals, comunitàries, interculturals, formatives, xerrades, de lleure o cursos, s’ha doblat en quatre anys. S’ha passat de les 30 que es feien l’any 2007 a les 60 que s’han fet el 2010. 

Pel que fa a la superfície destinada a aquests equipaments, aquesta ha augmentat en més del doble en quatre anys, passant de 551 m2 (2007) a 1.351 m2 (2010). El regidor de Participació Ciutadana, Ignasi Riera, afirma que «l’inici del projecte de dinamització dels centres cívics va ser el motor que ens va portar a pensar uns objectius operatius que havien de significar un pas vers la vinculació entre els diversos col·lectius, i d’aquests amb els centres cívics de Lloret. I tot això, formant part de projectes de municipi, ja siguin de caràcter tècnic, cultural o social. Els resultats aconseguits avalen aquest model de gestió».

I és que, amb el projecte de dinamització dels centres cívics de Lloret, s’aposta per la descentralització territorial, que es va començar a materialitzar el 2003 amb la creació de les regidories de barri, per les quals cada barri compta amb un regidor que s’ocupa de la gestió dels assumptes i interessos d’aquell barri.

A més, dotant de contingut els centres cívics, aquests poden constituir referents socioculturals, d’articulació del barri al municipi i de cohesió, i per tant referent de proximitat.

Finalment, l’altre concepte clau és el de la participació ciutadana, que esdevé en aquest cas, factor d’inclusió i de reforç de la societat civil, la identitat i els valors cívics en els barris.