Comencen les obres per a reordenar i millorar diversos accessos a la C-63 entre Lloret de Mar i Vidreres

El DPTOP ha iniciat en els últims dies, amb les primeres tasques d’implantació i senyalització de l’obra i de desbrossades, les obres per a reordenar diversos accessos de la C-63 entre els termes municipals de Vidreres i Lloret de Mar. Els treballs, l’objectiu dels quals és millorar la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit, tenen un termini d’execució de 10 mesos.

La carretera C-63 uneix Lloret de Mar i Vidreres, on es connecta amb l’autovia C-35, i registra un trànsit força intens. Les obres que ara comencen abasten un tram de 660 metres i consistiran en la reordenació de tres interseccions que serveixen d’accés a diferents urbanitzacions. En concret, les actuacions que es duran a terme són:

– La primera intersecció se situa a uns 350 metres del túnel de Monturiol i dóna accés a la carretera antiga de Vidreres i a la urbanització del turó de Monturiol. En aquest punt, on ja hi ha un carril central per als girs a l’esquerra, es preveu la incorporació de falques de canvi de velocitat.

 – La segona intersecció on s’actuarà correspon a l’accés a la Creu de Lloret. Aquest accés se suprimirà, atesa la proximitat amb els altres dos i el trànsit es canalitzarà per mitjà de l’accés següent (Aiguaviva Parc i Lloret Residencial), i un carrer de nova construcció, sensiblement paral·lel a la C-63. Aquest nou carrer ha de creuar la riera de Cabanyes, fet que comporta la construcció d’un calaix de 4 x 2 metres.

 – El tercer accés dóna servei a les zones d’Aiguaviva Parc i Lloret Residencial. En aquest punt, s’eixamplarà la carretera per tal de formar un tercer carril que faciliti els girs a l’esquerra amb més seguretat. A més, s’incorporen falques de canvi de velocitat.

 

D’altra banda, fora del tronc de la carretera, ja al costat de la urbanització, es construirà una rotonda de 25 metres de diàmetre exterior per a distribuir el trànsit cap als diferents vials de la urbanització i cap al nou carrer esmentat anteriorment. La construcció d’aquest accés comportarà una nova obra de pas sobre la riera, que consistirà en un calaix de formigó de 5 x 4,5 metres.

Edició: José Fernández – Foto i mapa: Departament de Política Territorial i Obres Públiques