Lloret de Mar renova el conveni amb Càritas pel projecte Centre de Distribució d’Aliments

Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona i Anna Samso, presidenta de Càritas Parroquial de Lloret de Mar.

Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona i Anna Samso, presidenta de Càritas Parroquial de Lloret de Mar.

L’Ajuntament de Lloret, Càritas Diocesana de Girona i Càritas Parroquial de Lloret han renovat per un any més el conveni del projecte Centre de Distribució d’Aliments. Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona, ha destacat «la bona predisposició i col·laboració de l’Ajuntament, que és vital i que ens permet estar coordinats i optimitzar esforços, essent més efectius i arribant a molta més gent».

Durant la signatura, l’Alcalde de Lloret, Romà Codina, ha volgut agrair també la implicació «del sector privat i la societat civil» i ha posat d’exemple «els supermercats Caprabo i Mercadona on, al recapte extraordinari, van aconseguir recollir més de 7 tones d’aliments».

El Centre de Distribució d’aliments de Lloret de Mar, que es va posar en funcionament el 2011, és una iniciativa conjunta entre diverses administracions i entitats, tant privades com del tercer sector (Ajuntament de Lloret de Mar, Càritas Local, Càritas Diocesana, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya i La Caixa) per donar suport a les famílies i persones amb dificultats socioeconòmiques.

En paraules de Ramon Barnera «el projecte de Centre de Distribució d’Aliments ha estat pioner a l’Estat Espanyol i són moltes les comunitats autònomes que estan adoptant aquest model». El projecte s’ha centrat en dignificar l’entrega d’aliments passant de donar lots a poder agafar-los com si fos un supermercat on les persones trien aquells que més necessiten. L’any 2012 es varen atendre 1.143 persones de 481 famílies, que representen un increment significatiu respecte a les 360 famílies ateses el 2011.

Idoia Saracíbar, regidora de Benestar i Família, explica que «busquem oferir un servei no només assistencial sinó també de reforç de l’autonomia personal. Cal dotar aquestes persones d’habilitats i estratègies per fer front a la seva situació i en aquest sentit organitzem tallers formatius sobre economia domèstica, habilitats d’informació i manipulació d’aliments que els ajuden en la seva organització diària».