Es Viver de Blanes comença una campanya per recollir 10.000 euros, que destinarà a reformar el local La Cooperativa La Blandense

Els local es la seu de diverses entitats locals

El local és la seu de diverses entitats

L’entitat blanenca Acció Cultural Es Viver ha iniciat una campanya de micromecenatge per tal d’aconseguir 10.000 euros, que es destinaran a fer reformes d’acondicionament del local La Cooperativa La Blandense, ubicat al carrer Muralla. La recollida de diners es fa mitjançant la web Verkami, especialitzada en aquest tipus d’accions. Si s’aconsegueix l’objectiu i es reforma el local, canviarà el seu nom pel de Casal La Cooperativa de Blanes.

En l’explicació de la proposta de modificació del local es diu que «des de fa una bona colla d’anys hem estat treballant diferents expressions de la cultura popular del nostre país i de la nostra vila, amb activitats als carrers de la nostra vila juntament amb d’altres entitats».

Des d’Es Viver hem estat compartint l’espai del local de La Cooperativa La Blandense amb d’altres entitats. Creiem que amb l’ajuda de tothom podem fer un pas més endavant: obrir el Casal La Cooperativa de Blanes. Un espai que pretenem esdevingui un punt de trobada per les entitats i els veïns de Blanes.

Habitualment, el local acull els socis de les entitats Acció Cultural es Viver, Blanes per la Independència-ANC, Casa del Poble, la Colla Gegantera, la Colla Sardanista i el Grup de Diables Sa Forcanera.

L’obertura del local a la societat blanenca permetrà «organitzar xerrades i crear sinergies i projectes col·lectius, amb les entitats i tots els ciutadans que s’hi vulguin sumar. Un espai on poder gaudir de les activitats de les entitats, música en viu, exposicions , o simplement fer el toc i compartir espai amb d’altre gent i associacions».

200 m2 dividits en tres espais

Si el projecte arriba a bon port, la reforma del local comportarà disposar d’un servei de bar obert i «de totes les facilitats i infraestructures necessàries per tal que les entitats i ciutadans que hi vulguin participar puguin dur a terme els seus projectes i activitats». A més, es deurà rehabilitar l’espai interior, la instal·lació elèctrica, d’aigua, pintura, mobiliari, etc.

En total, el projecte que Es Viver preten iniciar contempla habilitar un espai de 50 m2 de sala de reunions, 100 m2 de sala d’actes al servei d’entitats i del públic en general i 50 m2 més de zona de magatzem per entitats.

Sobre el micromecentatge

En el moment d’escriure aquesta informació, dels 10.000 euros ja s’han recaptat 850. La resta es deurà aconseguir com a molt tard durant el propers 33 dies, fins el 25 de setembre. La normativa del micromecenatge de Verkami comporta que si finalitzat el termini per recollir els diners la totalitat d’aquest no s’han aconseguit, les aportacions es retornan a les persones que les han fet, amb la qual cosa el projecte fracasa. Si la campanya finalitza amb èxit, de la quantitat recollida, els propietaris de la web Verkami es quedan el 5%.