S’inicien els cursos de formació per a joves a Santa Coloma, Tossa, Riudellots i Sils

Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva ha iniciat aquest dilluns 16 de gener els cursos del programa Joves per l’Ocupació 2016-2018 a Santa Coloma de Farners, Tossa de Mar, Riudellots de la Selva i Sils. En l’edició d’enguany hi participen un total de 40 joves d‘entre els 16 i els 25 anys amb nivells formatius baixos, qua estan en situació d’atur i no estudien.

Els joves realitzaran 250 hores de formació teorico pràctica en les especialitats d’ajudant de cuina: 10 joves al Foodlab de Riudellots de la Selva i 10 joves a l’espai Francesc Colomer de Tossa de Mar; especialitat de treballador forestal, 10 joves a la Casa Xifra de Santa Coloma de Farners, i finalment d’auxiliar d’Indústria, un total de 10 joves al Centre Cívic de Sils.

En les sessions de presentació, els tècnics del Consell Comarcal i els responsables municipals que hi han participat, han destacat d’una banda, l’èxit que ha assolit aquest programa en les edicions anteriors, en què es varen assolir unes bones xifres d’ocupació, i de l’altra, la possibilitat que s’ofereix a aquests joves a través d’aquest programa de formar-se en un ofici i poder accedir a un lloc de treball.

Un cop finalitzin la formació teòrica, aquests nois i noies complementaran la formació amb 80 hores de pràctiques a empreses del sector en què s’han format, a més d’optar a contractes de sis mesos. Les empreses que col•laborin en la contractació d’aquests joves podran rebre una subvenció de fins a 3.900 €.

El programa Joves per l’Ocupació, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Aquest programa té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves participants mitjançant la formació específica, la possibilitat d’obtenir el graduat en ESO, així com també optar a unes pràctiques professionalitzadores.