Blanes organitza la 4a Desfilada Canina Solidària

La quarta edició de la Desfilada Canina Solidària està coorganitzada per l’Ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal de la Selva i el Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu. L’activitat tindrà lloc a Blanes diumenge vinent, 28 d’octubre, al passeig de Mar, des de les 10 del matí fins la 1 de la tarda.

El principal objectiu de l’activitat és promoure l’adopció de gossos abandonats que estan acollits al Centre d’Acollida d’Animals a la Selva (CAAS), que depèn del Consell Comarcal.

 

Es tracta d’un acte solidari, sense ànim de lucre, i en aquest sentit es vol aprofitar l’experiència per recordar a tothom que l’adopció és millor que la compra, que s’entengui que un gos no és una joguina, sinó un ésser viu que necessita atencions i afecte, que depèn totalment dels seus amos i mestresses. A la Desfilada Canina Solidària que es farà a Blanes diumenge vinent hi haurà gossos de totes les mides i edats, per poder adaptar-se millor al caràcter dels seus futurs i futures propietàries.

A l’igual que a les tres anteriors edicions, la desfilada ofereix l’oportunitat de poder passejar, tocar i familiaritzar-se amb els gossos que es portaran diumenge vinent al passeig abans de formalitzar-ne l’adopció. Per poder informar-se de tot el què cal per fer el procés d’adopció, hi haurà un estand del Consell Comarcal de la Selva instal·lat al recinte on es farà l’activitat.

L’adopció té un preu de 100 euros per cobrir les despeses del microxip, vacunes i esterilització, una quantitat que després es recupera, ja que tots els gossos adoptats compten amb un lot de productes i un val descompte de 100 euros en serveis veterinaris.

Diumenge vinent està previst que participin a la Desfilada Canina Solidària de Blanes 40 gossos que s’espera que, quan acabi la jornada, hagin pogut aconseguir una nova família d’acollida.

Per fer possible l’experiència, es compta amb la col·laboració de 40 voluntaris i voluntàries (1 per a cada futura adopció) que es desplacen fins al CAAS de Tossa, on se’ls lliura el gos i una fitxa amb totes les seves dades (edat, caràcter, sexe, quant temps porta acollit, etc). Els voluntaris s’encarreguen de traslladar els animals fins a Blanes diumenge al matí per participar a la desfilada.

A partir de les 10 del matí, dalt d’un entarimat que es muntarà al passeig de Mar, cada voluntari passejarà el seu gos i, d’aquesta manera, el públic tindrà l’oportunitat de veure’l millor i així poder triar aquell que s’adapti més a les seves necessitats. A partir d’aquí és quan es pot demanar poder passejar el gos durant una estona. També es comptarà amb la col·laboració d’un altre grup de voluntaris que periòdicament visiten la gossera de Tossa de Mar i que, per tant, estan més familiaritzats i coneixen millor el caràcter del gos com a informació complementària.

Sorteig

La Desfilada Canina Solidària està previst que acabi pels volts de la 1 del migdia, quan es farà un sorteig de diferents regals, obert a la participació de tothom, adopti o no adopti un gos. En aquest sentit, entre els regals que se sortejaran hi ha dinars, sopars, lots de bellesa, massatges relaxants, així com també productes i serveis adreçats als animals de companyia, com per exemple un sofà per a gossos.

Els números per participar al sorteig ja són a la venda al preu de 2’5 euros i es podran adquirir el mateix diumenge o bé de manera anticipada al Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu de Blanes, situat al carrer Jaume I, 48. Val a dir que el 100% dels guanys que s’obtinguin amb la venda de números del sorteig van destinats als animals. Per poder organitzar-lo, s’ha comptat amb la col·laboració de diversos establiments: Restaurant Sa Lola, el Celler Sant Antoni, el Restaurant Can Tarranc, el Bar-Restaurant Berlín, Telepizza Blanes, Perfumeria Balliu, Magatzem Espai Ioga, i el Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu.