Lloret de Mar preparat per l’inici del nou curs escolar 2012-2013

Arriba l’inici del nou curs escolar 2012-2013, el proper 12 de setembre, i amb aquest les primeres dades d’interès: l’entrada en funcionament del nou Institut-Escola de Lloret de Mar, més inversions als centres educatius i nous horaris escolars. Amb l’entrada en funcionament de l’Institut-Escola, Lloret de Mar disposa d’un nou centre escolar on hi assistiran 345 alumnes d’infantil i primària, i 170 de secundària.

 

És el més gran de la província de Girona i està preparat per infantil, primària i secundària, fet que representa en molts aspectes un gran avantatge. Es tracta d’una tipologia de centre que, pel fet de disposar d’un projecte educatiu i d’una direcció únics, pot donar una resposta educativa molt adequada a les necessitats del municipi i de la zona. Prèviament a la seva entrada en funcionament, l’Ajuntament ha signat un protocol de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per al sosteniment d’aquest nou equipament.

Amb l’inici del nou curs escolar, els instituts Rocagrossa i Coll i Rodés gaudiran d’un nou horari intensiu, de 8.15 h a 14.55 h. El total d’alumnes matriculats a Lloret de Mar és de 4.733.
En temes de mobilitat, l’Ajuntament ha executat les mesures necessàries pel que fa als accessos a l’escola Esteve Carles i a l’Institut-Escola, de la mateixa manera que s’han adaptat els horaris del bus als nous horaris escolars.

En relació a les inversions als centres per part del Govern municipal, al llarg de l’estiu s’han dut a terme més projectes de millora. La novetat important pels més petits és la climatització de la Llar d’Infants Lola Anglada. Cal destacar la reforma integral dels lavabos del pati de l’escola Pere Torrent, que ha donat una imatge renovada a aquest espai tan concorregut.

A més, recentment s’han realitzat les tasques de drenatge del pati de la Llar d’Infants Els Pops amb l’objectiu d’evitar els embassaments d’aigua causats per les pluges. I pel que fa a l’escola Pere Torrent, s’han pintat de nou les marques dels camps a la pista exterior.

La previsió és finalitzar les inversions en millores als centres per aquest any 2012 amb la reparació i substitució de finestres a l’escola Pompeu Fabra, la instal·lació d’un sistema de calefacció al gimnàs de l’escola Pere Torrent, i el canvi de finestres i portes malmeses degut al desgast dels anys a l’escola Pere Torrent. Paral·lelament, s’acondicionarà el sistema informàtic
de l’aula de professors i despatxos del Centre de Formació d’Adults. En total, les inversions d’aquest any ascendeixen a 144.866,50 €.