Aquest cap de setmana es farà el trasllat de la Mare de Déu del Vilar a Blanes

La Verge del Vilar

Aquest cap de setmana, del 4 i 5 d’agost, se celebren els actes centrals de la commemoració del Mil·lenari de la troballa de la Mare de Déu del Vilar (Blanes). La nit del dissabte 4 d’agost hi haurà un sopar popular al Santuari del Vilar amb la presència dels veïns dels pobles de les rodalies que ho desitgin. Per facilitar l’assistència a l’acte l’Obreria ha organitzat un servei d’autocar que passarà per Blanes, Palafolls, Malgrat, Tordera i Lloret per recollir les persones que s’hi han inscrit. Al Santuari es farà una visita guiada per conèixer la història i les curiositats de l’edifici, una missa i tot seguit un concert al porxo amb el grup «La VBella Banda».

Cartell del Trasllat de Verge del Vilar a Blanes

La nit de vetlla s’allargarà fins a quarts de cinc del matí i hi hauran cants, poesia, observació astronòmica… esperant a les sis del matí quan la imatge ha de sortir a peu fins al poble. El Centre Excursionista de Blanes- Amics dels Camins s’ha encarregat de l’itinerari i de repartir els relleus.

La imatge de la Mare de Déu del Vilar serà trasllada del Santuari en 50 relleus per 200 persones que ja s’han inscrit per dur-la, en un recorregut de prop de 7 quilòmetres que passarà pels boscos del Vilar, can Bruno, bosc d’en Rabassa, barri de Ca la Guidó, carrers Anselm Clavé, De la Fe, Jaume Arcelos, De l’Antiga, Raval, Ample, passeig de Mar i que acabarà a l’església parroquial.

El moment més simbòlic serà a les 8 del matí del diumenge 5 d’agost, quan la tradició explica que s’escauen 1000 anys de la troballa de la imatge que és venerada per la comarca al seu Santuari des de fa segles. Aquell precís moment està previst que comenci l’Eucaristia presidida pel bisbe de Girona Francesc Pardo al passeig de Mar, on s’espera que hi assisteixen unes 500 persones.

L’Eucaristia serà presidida pel bisbe de Girona, amb la presència dels capellans de Blanes i dels pobles de la rodalia. En el transcurs de la cerimònia hi haurà un moment especial quan es facin les ofrenes, que en forma de flors i manualitats arribaran per terra -portada pel grup Somriures–  i per mar, en dos llaguts, un en representació de la gent del mar i les entitats de la vila de Blanes i l’altra de l’Obreria de Santa Cristina de Lloret.

Es comptarà amb la Coral del Mil·lenari, formada per cantaires i músics,així com la Banda i Cobla Santa Maria i la Colla Sardanista Sa Palomera, que ballarà Aplec del Vilar.

A l’altar hi haurà la presència simbòlica del Rem de trenta-quatre i les banderes del Vilar, la de la Coronació (1955), la del cinquantenari de la coronació (2005) – la darrera vegada que va baixar a Blanes la Mare de Déu del Vilar – i la nova bandera del Mil·lenari.

La parròquia Santa Maria estarà oberta tot el diumenge fins el vespre, perquè tots els blanencs que ho desitgin puguin visitar la Mare de Déu del Vilar en ocasió de la seu Mil·lenari.