Comunicat d’ICV-EUiA Blanes en relació als acomiadaments de 12 educadores de les llars d’infants

Des del Grup Municipal ICV-EUiA Blanes volem valorar la situació de les llars d’infants de Blanes en aquets darrers dies.

Després que l’equip de govern del PSC decidís apujar un 100% el cost de les places, passant de 100 a 200 euros al mes les quotes,  amb el vot favorable de CiU, l’abstenció del PP i vot en contra d’ICV-EUiA, ja aleshores vam advertir en ple que seria impagable per a moltes famílies assumir un augment de més de 1.000 eiros anuals per aquest servei, amb la conseqüent i previsible falta d’inscripcions i, per tant, acomiadaments del personal.

En la nota de premsa d’aquest matí (per ahir), l’equip de govern ha comunicat les dades i característiques del curs següent: el manteniment dels 3 centres, deixar grups oberts, etc., però, curiosament, s’ha “oblidat” d’esmentar l’acomiadament, comunicat dijous a les treballadores, de 12 de les 27 educadores de les escoles bressol municipal, el que suposa una reducció de més del 40% de la plantilla. No entenem i denunciem aquesta ocultació d’informació, dades les quals estan en possessió de l’equip de govern.

D’aquesta manera, les 3 escoles bressol perden 4 treballadores cadascuna, passant de 10 a 6 educadores, a excepció de l’Escola Bressol de Ca La Guidó, que passa de 7 a 3. Així mateix, es deixa l’escola de Ca La Guidó tocada de mort i amb un més que probable tancament en el proper curs.

Volem denunciar també que, finalment, l’equip de govern s’ha sortit amb la seva en el seu objectiu de reduir una part del dèficit municipal a costa de les llars d’infants, ja que si inicialment plantejaven restriccions com la necessitat de presentar un contracte de treball per optar a plaça (entre d’altres mesures), amb l’objectiu de reduir la demanda, reduir , places i per tant, acabar tancant centres i/o acomiadar treballadores, es va acabar optant per l’apujada desmesurada de les quotes per practicar aquesta retallada de la demanda.

Amb l’escenari actual i futur, l’equip de govern està desarticulant el sistema de llars públiques municipals i fent de les quotes de Blanes les més cares de la demarcació de Girona. Denunciem el cinisme del PSC en presentar mocions al ple de Blanes demanant l’aturada de les retallades a l’Estat i Generalitat, però aplicant a l’Ajuntament retallades que, des de l’inici de mandat, i sumant les 12 noves treballadores, ha deixat prop d’una vuitantena de treballadors i treballadores al carrer.

Des del nostre grup municipal, mostrem la nostra solidaritat i recolzament a les educadores, i el nostre compromís per seguir defensant les llars d’infants així com la resta de serveis públics municipals.