Aquest divendres comença a Blanes el XXVI cicle de concerts Música a l’Esperança

Aquest divendres començarà el XXVI cicle de concerts Música a l’Esperança, que enguany s’obrirà a ritme de jazz de la mà del trio que lidera Lucas Martínez, que estarà acompanyat per Toni Pujol i César Martínez.

Lucas Martínez Membrilla va néixer a Blanes l’any 1994. Després de viure la música des que va néixer, ja que els seus pares (César Martínez i Isabel Membrilla) són músics de jazz, va començar a estudiar a l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria. Després dels seus pares, a qui considera mestres, ha tingut de professors Jordi Cases, Gorka Benítez, Julian Arguelles, Renatto Chicco, Michael Abenne, Eladio Reinon, Lluís Vidal, Joan Monné, Albert Bover, Jon Robles, David Pastor, Lluís Vergés, Xavier Dotras, Toni Pujol… l’any 2012 va entrar a l’ ESMUC (Escola Superior de Música de Cataluña), el 2016marxa a Graz (Àustria) amb una beca Erasmus  i actualment estudia a Amsterdam.

Ha participat en l’enregistrament del disc Preludis del Xavier Dotras Trio (Música a l’Esperança 2010), aKantikas de la Kukuvaya, de Tati Cervià & Sepharazz Mishpaha i ha col·laborat al disc infantil El bestiari poètic. També ha enregistrat amb Rocío Romero & Luis Gonzalez Quartet (Entre vivir y sonar), Gsus Quintet (Siempre contigo), César Martínez Trio (The garage Session), per a Joventuts Musicals de Catalunya (Lucas Martínez & Félix Rossy Quintet) i el seu propi disc FLY l’any 2012.

Lucas Martínez

Amb el seu grup Lucas Martínez & Félix Rossy Quintet van guanyar el concurs “Dbut” (organizat per Joventuts Musicals) i van ser finalistes del “I Concurso Internacional de Jazz de Talavera de la Reina” el 2013. També van obtenir el “Premi Josep Anton Galeras”.

El 2014 amb el Vernau Mier Quintet van ser finalistes al “II Concurso Internacional de Jazz de Talavera de la Reina” i al  “V concurs de Castelló”.

El 2015 amb el LMJ Trio van quedar segons al “Grupa Azoty Jazz Contest” de Polònia i Lucas va guanyar el Premi al Millor Solista del Festival.

I no fa gaire més d’un mes al Leiden Boonekamp Jazz Award, amb The Passengers van guanyar els Premis del públic i de la premsa. A Keep An Eye de l’Amsterdam Conservatorium, de l’Amsterdam University of the Arts, l’Incentive Prize amb el seu LM Project i el premi al millor arranjament amb el Teis Semey Group.

Al setembre de 2016 va marxar a Amsterdam on resideix actualment on estudia un master amb Jasper Bloom i Ben van Gelder i allà amb Xavi Torres, piano, Joan Terol, bateria, Jort Terwijn, contrabaix i Teis Semei, guitarra, ha enregistrat un disc que ha de publicare l’estiu que ve Fresh Sound New Talent, una discogràfica que, tot i ser espanyola, és una referència al panorama jazzístic europeu.

Ha actuat amb músics como Jorge Rossy, Jaume Llombart, Carmen Canela, Raynald Colom, Marco Mezquida, Dani Pérez, Andreu Zaragoza, Gianni Gagliardi, Félix Rossy, Gilad Hekselman, Dick Oatts, Jo Krause, Dee Jay Foster, Rai Ferrer, Ramón Prats, Santi Careta, Alba Careta, Celeste Alias, Xavi Maureta, César Martínez, Paco Perea, Joan Solà, Isabel Membrilla, Sergi Sirvent, Toni Pujol, Javier Juanco, Luis Gonzalez i altres.

Ha assistit a seminaris amb professors com: Peter Berstein, Michael Kannan, Bruce Barth, Bill McHenry, Joe Martin, Doug Weis, Joe Magnarelli, Jorge Rossy, Marc Miralta, Javier Colina, Perico Sambeat, Gary Bartz…

Toni Pujol

nascut a Banyoles, s’inicia en el jazz al Taller de Músics de Barcelona on estudia baix elèctric, harmonia i combo. També ha estudiat contrabaix clàssic i ha participat en diversos seminaris internacionals de jazz, on ha rebut classes de la mà de professors com Mario Rossy, Mulgrew Miller i Javier Colina. La seva formació acadèmica ha estat validada amb el Títol Superior de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Barcelona. És membre de formacions de música tradicional, Jazz i Blues, com Havana Quartet, Moments Quartet, Minimal Duet i Blues de Picolat.

Ha actuat al costat de músics del prestigi de Gorka Benítez, Jo Krause i Jorge Rossy i ha enregistrat diversos treballs discogràfics: amb Back-Line Trio, “Dies de Vi i Roses”; amb Moments Quartet, “Moments” i “Original Moments”, amb De Mútuo Acuerdo, “En Principio”; amb Xavier Dotras Trio (amb qui va actuar a Música a l’Esperança l’any 2010), “Retrospectives” i “Nit”, amb Tati Cervià & Havana Quartet Ensemble, “Bestiari Poètic”, amb Tralla, “Fruita del temps”… També va ser el contrabaixista del musical  “Chicago”, que va produir Coco Comín. Paral·lelament imparteix les assignatures de baix elèctric, contrabaix, combo, harmonia i llenguatge musical a diverses llocs: Escola Municipal de Música de St. Feliu de Guíxols, Escola de Música del Col·legi Sta. Maria de Blanes i Musicom Girona. Participa com a músic i productor en els projectes: Bestiari Poètic, Capsa de curculles i El viatge del Sr. Nagata.

César Martínez

Nascut a Blanes, pare de Lucas, inicia estudis de música al Taller de Músics de Barcelona amb Jorge Rossy, Aldo Caviglia, Marc Miralta, Ricardo Hochberger, Jo Krause, Zé Eduardo, Iñaki Salvador, Jordi Gaspar y Lluís Vergés. Participa en diferents seminaris de músics com Billy Hart, Max Roach, John Abercrombie, Mulgrew Miller, Ed Thigpen, Idris Mohamad i Jeff Ballard.

Ha tocat en diferents formacions de jazz: T.M.B, Sergio Belloso-Cesc Miralta Quartet, Homenatge a Bill Evans (finalistes en el Festival de Getxo, 1993), Back-Line Trio (amb un CD publicat) i Moments Quartet (amb dos CDs publicats), Xavi Dotras Trio (amb tres 3 CDs publicats i amb qui va actuar a Música a l’Esperança l’any 2010)  SIC Trio (amb un CD publicat), Lluís Gonzalez Trio (amb un 1 CD publicat), Jazzer Trio (també amb un CD), amb les quals ha actuar a clubs diversos (Sunset, Jamboree, Robadors, Jazz Cava de Terrassa, Jazz Cava de Vic, Bilbaina Jazz Club, Bikini, Jazz Club Soho de Londres, Café Jazz de Calella, a Zarautz…) i festivals (Jazz a la Ronda, Setmana de Jazz -Barcelona-, Festival de Ciutat Vella, L’Hora del Jazz, Festival de Jazz de Tarragona, Festival de Jazz de Zamora, Festival de Jazz d’Alcúdia, Festival de Jazz en la Província de Sevilla, Festival de Música de Bath,

Ha acompanyat solistes com Gorka Benítez, Dani Pérez, Benet Palet, Lucas Martínez, Jorge Rossy, Jon Robles o Eladio Reinón, entre d’altres. VA participar al musical Chicago (Cía. Coco Comín). També ha enregistrat diversos CDs per a públic infantil (Todos los niños tenemos ritmo, Caja de conchas i Bestiario poético).

Compagina la seva activitat als escenaris amb la pedagogia musical, i imparteix classes de bateria al Taller de Músics de Barcelona i a l’Àrea de Música Moderna de Girona.