Es presenten 16 empreses per participar en el concurs de focs d’artifici de Blanes

Quim Llorens

Un total de 16 empreses opten a ser escollides per oferir els respectius espectacles en algun dels cinc dies en què tindrà lloc el certamen, del dissabte 22 de juliol al dimecres 26 de juliol, quan finalitzarà.

Respecte la procedència de les 16 empreses que han presentat candidatura, 12 són d’Espanya i 4 estrangeres, mentre que l’any passat en van haver 7 espanyoles i 2 estrangeres. Ara, els tècnics hauran d’examinar les diferents ofertes i fer un primer dictamen tècnic. Posteriorment, la Comissió Tècnica del Concurs de Focs s’encarregarà de destriar les cinc empreses que resulten escollides finalment.

Hi ha tres principals condicionants que es tindran en compte a l’hora de fer aquesta selecció. Un d’ells és que s’examinaran les característiques de l’espectacle que es proposa llençar a Blanes, valorant si el seu resultat serà o no satisfactori. Els altres dos són, d’una banda si s’han inclòs o no novetats tècniques i altres innovacions afegides, i de l’altra els premis que ha obtingut l’empresa candidata durant els darrers cinc anys.

D’entre les 16 empreses que han presentat candidatura, ja n’hi ha una que no caldrà esperar per saber si ha estat triada. Es tracta de la Pirotècnia Hermanos Ferrández de Múrcia, guanyadora de la 46è Concurs Internacional l’any passat, quan va desbancar l’Accitana Ma Angustias, tricampiona al haver assolit la primera plaça en les tres anteriors edicions.

L’Ajuntament de Blanes haurà de comunicar a cadascuna de les empreses seleccionades per participar al concurs d’enguany abans del dia 22 de juny, el topall màxim que contemplen les bases. Posteriorment, el veredicte emès pels vuit membres de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs, combinat amb el dels 50 components del Jurat Popular, serà el què decidirà la classificació final. A banda de les cinc empreses titulars, també se’n triaran dues més de reserva, en cas que alguna de les que s’han escollit tingui algun entrebanc de darrera hora.

Augmenta la subvenció del Patronat de Turisme Costa Brava

Afegir, per últim que el Patronat de Turisme Costa Brava subvencionarà per tercer any consecutiu el concurs de focs d’artifici, incrementant fins als 5.000 euros la subvenció, ja que els dos primers anys va ser de 3.000 euros.

La 47a edició del concurs comportarà una despesa de 126.000 euros, dels quals 95.000 corresponen als pagaments a les empreses participants, i la resta a despeses d’organització, premis i trofeus.

Novetats del 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Una de les dues principals novetats que tindrà el festival d’enguany és que les empreses que hi participin hauran de certificar que el material que dispararan durant la part de l’espectacle que es dedica als focs aquàtics és biodegradable i no contribuirà a embrutir l’entorn marí. Això farà que es pugui tenir més cura de l’espai de Sa Palomera des d’on es llencen, així com del medi aquàtic que envolta tota la zona de llançament dels efectes pirotècnics.

L’altra incorporació destacada és que s’han augmentat el nombre de premis del concurs, que passarà a tenir-ne dos. La pirotècnica que guanyi el primer premi obtindrà 6.000 euros, i la que es classifiqui al segon lloc rebrà 2.000.