Protesta contra la ‘llei mordassa’ al ple de Blanes

Foto: Arran Blanes

Foto: Arran Blanes

Ahir, dijous 2 de juliol,  abans de començar el primer ple de l’Ajuntament de Blanes, diversos veïns i veïnes de la vila han dut a terme una acció de protesta contra la nova Llei de Seguretat Ciutadana que va entrar en vigor l’1 de juliol, popularment coneguda com a ‘llei mordassa’.

Poc abans de començar el ple un grup de unes quinze persones han entrat a la sala fent una filera i amb una mordassa a la boca. Llavors han repartit a tots els regidors un cartell on es podia llegir “Ni llei mordassa, ni ordenances repressives”.

Tot seguit els participants d’aquesta acció han aixecat les seves pròpies consignes les quals feien referència a la nova llei i a diversos casos de repressió als Països Catalans i a la resta del Estat espanyol. Els regidors de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) s’han sumat a l’acció en rebuig de la llei mordassa aixecant els cartells que els activistes havien repartit.

Foto: Arran Blanes

Foto: Arran Blanes

L’acció ha estat coordinada per l’assemblea de joves d’Arran Blanes i hi han participat militants de diverses entitats els quals estan decidits a continuar en la lluita pels drets socials i a desobeir una llei que consideren injusta i repressiva.

Aquesta no ha estat l’única acció reivindicativa ja que els dos regidors de la CUP portaven samarretes en suport a el poble grec amb l’eslògan “Per la sobirania dels pobles, contra la dictadura del deute”.

Text: Arran Blanes