Unes 15.000 persones han visitat la III Fira de Bruixes de Blanes durant tot el cap de setmana

JFG

JFG

La III Fira de Bruixes que s’ha celebrat a Blanes des del passat divendres 31 d’octubre fins ahir diumenge, 2 de novembre, ha estat la que ha atret fins ara un major nombre de visitants.

L’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament i els responsables de les parades d’artesania que s’ha allotjat al Passeig de Dintre han coincidit en fer aquesta valoració, estimant que durant aquests darrers dies hi ha hagut uns 15.000 visitants que, a banda de firar-se, han participat en alguna de les més de 30 activitats que formaven part de l’acció promocional.

D’entre aquestes activitats, enguany s’han incorporat nombroses novetats per complaure un major ventall de públic; tant l’adult com l’infantil. En aquest sentit, tal i com explica la regidora de Promoció de la Ciutat, Lara Torres, la valoració és molt positiva: «Han passat més de 15.000 persones per aquesta tercera edició, la millor de les que s’han fet fins ara. A més, totes les activitats noves que hem realitzat per aquest any han estat un èxit de participació i han estat molt ben valorades pel públic assistent».

JFG

JFG

Es tractava d’activitats com ara els tres tallers per a adults que es van estar fent al llarg del cap de setmana sobre tres àmbits: Les Flors de les Bruixes; Rams de Protecció; i Encanteris i Filtres d’Amor. Aquesta activitat s’ha allotjat al costat de la Sala d’Exposicions García-Tornel, on durant tot el cap de setmana s’hi pogut visitar una altra de les novetats d’enguany. Es tractava del Concurs de Dibuix Bruix o Bruixot 2014, que ja en la seva primera edició es pot considerar tot un èxit al haver concorregut un total de 379 escolars sumant les tres categories dels 3 als 12 anys.

L’altra novetat adreçada al públic infantil que també ha comptat amb una excel·lent resposta han estat els dos contes explicats en anglès (Storytime) organitzats amb el suport de Kids&Us. Les dues sessions s’han allotjat a l’escenari de la cruïlla dels carrers Muralla i Raval, on també van actuar diverses entitats locals. Les actuacions a l’aire lliure van continuar ahir diumenge a l’escenari del Banc dels Músics del passeig.

Cedida

Cedida

També ha estat novetat la sessió de cinema nocturn sobre bruixeria que es va fer dissabte al Centre Cultural Els Padrets. La projecció, que es va fer amb el suport de l’entitat blanenca La Focal, va incloure una performance amb bruixa i exorcista inclosos, i va oferir el documental de producció britànica Bruixeria: mite i realitat.

Per promocionar la sessió cinematogràfica, la tarda del dissabte es va muntar una pantalla davant la façana de l’Ajuntament amb un tràiler del documental. Precisament una altra de les novetats de la III Fira de Bruixes ha estat que l’ambientació de Tots Sants que l’any passat es va poder veure a la façana principal de l’edifici consistorial també s’ha fet a la banda del darrera que dóna a la plaça dels Dies Feiners. La façana posterior simulava ser un cementiri amb tombes i làpides incloses.

Una acció promocional consolidada

L’altra aspecte que Lara Torres ha valorat positivament de l’experiència d’enguany ha estat la consolidació que ha significat aquesta tercera edició, com acció promocional i de dinamització econòmica del municipi: «La Fira de Bruixes s’està arrelant a Blanes. És una bona oportunitat perquè la gent de fora visitin el nostre municipi i que gaudeixin d’un cap de setmana ple d’activitats. Els responsables de les parades de la fira han comentat que han pogut detectar com molts dels clients ja havien vingut l’any passat o l’anterior, i que tornaven per cercar un determinat producte que havien trobat aquí».

bruixes14a

Segons la regidora de Promoció de la Ciutat, en definitiva aquest és l’objectiu que mou a que esdeveniments que, com aquest, s’organitzin periòdicament a Blanes: «Pensem que tant l’allotjament com la restauració i les botigues han pogut registrar un increment de les seves vendes i del seu volum de negoci que, al cap i a la fi, és una de les nostres principals finalitats. Per això crec que hem de continuar treballant en aquesta línia, organitzant activitats per dinamitzar la nostra vila».

Altres elements amb què s’ha comptat de nou a la Fira de Bruixes han estat els tallers de maquillatge per a la mainada, el Photocall actualitzat amb noves figures terroriífiques perquè petits i grans s’hi fotografiessin, o bé l’ambientació que engalanava els principals carrers del centre de la vila, entre d’altres ingredients. La decoració amb temàtica de Tots Sants també s’ha pogut veure durant aquests darrers dies en un gran nombre de comerços i locals de restauració que han preparat ofertes i descomptes relacionats amb l’acció promocional, juntament amb els establiments d’allotjament que s’han adherit a la iniciativa.