La Costa Brava es promociona per primera vegada a la fira internacional asiàtica de productes turístics de luxe

chinaDel 3 al 6 de juny, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, en representació del conjunt de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, participa per primera vegada a la fira International Luxury Travel Market Asia, que té lloc a la ciutat xinesa de Xangai.

L’objectiu és promocionar els productes turístics de qualitat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona entre les principals companyies xineses d’operadors que comercialitzen paquets turístics a Europa.

La participació gironina es concreta amb un estand des del qual el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el PGA Catalunya Resort oferiran informació als visitants i mantindran un intens programa d’entrevistes amb operadors turístics xinesos. Per a la fira ILTM Asia s’han editat materials específics en xinès, com ara un mapa i el catàleg genèric dels recursos i l’oferta turística de la destinació, el catàleg digital de golf i un catàleg de prestigi anomenat Costa Brava Highlights.

El dimecres 5 de juny, l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona oferiran un sopar amb presentació de la destinació al restaurant El Willy, de Xangai, adreçat a quaranta persones, entre operadors i premsa turística del país. L’acte serà presidit pel president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut; pel director del Centre de Promoció Turística de Catalunya a la Xina, Antonio Li; pel cònsol espanyol a Xangai, Gonzalo Ortiz Díez-Tortosa, i pel directiu del FC Barcelona i ambaixador de la Costa Brava a la Xina, Dídac Lee.

Aquesta acció forma part de l’acord de col·laboració que l’Agència Catalana de Turisme, el FC Barcelona i el mateix Patronat de Turisme Costa Brava Girona realitzen en matèria de promoció turística als mercats emergents asiàtics, amb l’objectiu d’aprofitar les sinergies existents entre totes tres entitats.

En aquesta línia de cooperació, del 18 al 23 de maig els guanyadors del concurs Weibo (Facebook i Twitter xinès amb 368 milions d’usuaris registrats, utilitzat pel 30 % d’usuaris d’Internet a la Xina), realitzat pel FC Barcelona i l’Agència Catalana de Turisme a la Xina, acompanyats per periodistes de la cadena CCTV Sports Channel China i de representants de Tencent (servei de missatgeria instantània a la Xina, amb més de 170 milions d’usuaris) van visitar la Costa Brava en viatge de familiarització.

Dades del mercat turístic Àsia-pacífic

Catalunya és la destinació líder en turisme internacional al conjunt de l’Estat i concentra més del 50% dels turistes d’Àsia Pacífic que arriben a Espanya. El mercat emissor asiàtic és el que més està creixent a Catalunya. Països com el Japó (161.866), la Xina (103.694), Austràlia (100.000), l’Índia (30.584), Singapur (29.590) i Indonèsia (27.058) encapçalen les arribades a Catalunya, segons l’Agència Catalana de Turisme (ACT).

A Catalunya, Barcelona n’és la primera destinació, i els productes més demandats són l’oferta cultural, el shopping, el luxe i el turisme de negocis.