El Patronat de Turisme destina més recursos econòmics per la promoció exterior el 2012

El Consell d’Administració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, òrgan de govern de l’entitat de promoció turística de la Diputació de Girona, es va reunir ahir en la darrera sessió ordinària de l’any, a l’Escola d’Hostaleria de Figueres per aprovar el Pla d’Accions i el pressupost per l’exercici 2012, entre d’altres qüestions.

Pel desenvolupament i execució del Pla d’Accions i Objectius 2012 de l’entitat es disposarà d’un pressupost de 4.506.800 euros per dur a terme el programa d’actuacions i projectes de l’exercici 2012. La Diputació de Girona hi aporta 4 milions d’euros (89%), un 14,28% més que en l’exercici anterior, realitzant un esforç econòmic important en favor de la promoció a l’exterior l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

En el decurs de la reunió del Consell d’Administració del Patronat de Turisme es va fer palesa l’oposició unànime del sector turístic gironí a l’aplicació de la taxa turística a Catalunya per entendre la mesura poca treballada i perjudicial pels interessos generals de l’economia gironina. En la mateixa reunió, presidida per Jaume Torramadé, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme, es va acordar sol·licitar una reunió amb el president de la Generalitat, i els consellers competents en matèria de turisme i economia, per demanar treballar activament en les negociacions i cerca de solucions relacionades amb l’aplicació de la nova taxa.

El Patronat creu indispensable obrir un diàleg amb els agents implicats per estudiar amb més profunditat l’afectació i perjudicis d’aquesta mesura. En aquesta línia, el president del Patronat de Turisme, ha manifestat que <<des del Patronat de Turisme som sensibles a la preocupació i malestar que ha generat entre el món empresarial turístic gironí l’anunci del Govern de Catalunya en relació a la creació de la taxa turística a Catalunya: farem tot el que sigui al nostre abast per defensar els interessos de la nostra indústria turística, amb diàleg i compartint el principi general de la política del govern de lluita contra la crisi>>.